Köprüden düşen araçla Kayseri Şeker'in ne alakası var?

Kayseri Şeker Fabrikası'nın eski Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demircan, köprüden düşen ve içinde 4 kişinin bulunduğu aracın Kayseri Şeker Fabrikası'na ait makam aracı olduğunu iddia etti.

Köprüden düşen araçla Kayseri Şeker'in ne alakası var?

Demircan, aracın alkollü olarak kullanıldığını ima ederek, kendisi döneminde kurum araçlarına takılan logo ve araç takip sistemlerinin sökülmesini de eleştirdi.
Demircan sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Şeker Fabrikası’nda, kuruma ait araçlarının bir çoğunda logo ve araç takip sistemi yok.

Görev yaptığım dönemde, bazı şahısların kurum araçlarını, mesai saatleri dışında, özel işlerinde, diledikleri gibi kullandıklarını tesbit ettiğimizden, her araca logo ve takip sistemi koymuştuk.

Bazı arkadaşlar bu uygulamadan rahatsız olmuş, hatta bir arkadaş kendine tahsis edilen aracı tepki olsun diye kullanmama kararı almıştı.

Ben istifa ettikten sonra ise logolar yeniden sökülmüş ve eskiye dönülmüştü.

Ama olacak ya geçenlerde kuruma ait üstelik makam araçı mesai saati dışında kaza yaptı.

Çalışanlar mesai saatinden sonra, dilediği eğlence mekanına , arkadaşlarının bağ evine gidebilir, alkolde alabilir. Bu o kişilerin özelidir, buna sözüm yok.

Fakat kurum aracıyla gidilmesi ve çıktıktan sonra, üstelik alkollü iken, araç kullanması doğru değildir. Hele de kazaya sebep olacak şekilde…

Peki şimdi ne olacak?

Fabrika yönetimi bu şartlar altında oluşmuş olan bir kazada, kaza yapan aracın hasarını karşılama konusunda nasıl bir yol izleyecek?

Merak ediyorum. Ha bu ara unutmadan yazayım köprüden düşen araçtan bahsediyorum aracın içinde 4 kişi olduğunu biliyorsunuzdur ama sanırım bilmiyor gibi yapıyorsunuz bilin istedim. Peki ne olacak hasar tabiki kişilerden tahsil edilecek İşlem yapılmayacak EYT çıkınca arkadaşlar tazminatlarını alıp emekli olacaklar. Yine olan fabrikanın haksız yere ödenen paralarına olacak . Derler ya tuz kokmuş."