Komşuda deprem! Kayseri'den de hissedildi

Sivas'ın Gürün ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Kayseri'den de hissedildi. Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

Komşuda deprem! Kayseri'den de hissedildi

Sivas’ın Gürün ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Kayseri'den de hissedildi. Geçtiğimiz gün Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde 4 büyüklüğünde yaşanan sarsıntı vatandaşları tedirgin etmişti. Sivas'taki depremi hisseden Kayserili vatandaşların tedirginlikleri arttı. 

Sivas'ta 4.4 büyüklüğünde deprem

Sivas’ın Gürün ilçesinde saat 01.27’de meydana gelen deprem kısa süreli panik oluşturdu. AFAD’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre 4.4 büyüklüğündeki depremin yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklandı. Daha sonra ise bölgede en büyüğü 2.9 olan  8 tane artçı deprem meydana geldi.

Sivas'ta 4.4 büyüklüğünde deprem

Diğer yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğü 4.3 merkez üssü Sivas, Gürün - Külahlı olarak açıklarken derinliği ise 5 km olarak belirtti.

Sivas'ta 4.4 büyüklüğünde deprem

Depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen, Gürün'de yaşanan depremin Sarız fayına 21 kilometre olduğunu söyledi. Evsen, "Sarız Fayına 21 km mesafede, Ayvalı Fayına 7 km mesafede Malatya/Sivas arasında Gürün yakınında fay tanımsız bölgede 4.4 Mw büyüklüğünde #deprem olmuştur." dedi.

Komşuda deprem! Kayseri'den de hissedildi