Deprem Uzmanından rahatlatan açıklama

Sivas'ın Gürün İlçesi'nde yaşanan 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından Kayseri'de yaşayan vatandaşlar, Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'e çeşitli sorular yöneltti. Bu deprem Sarız fayını tetikler mi? Detaylar Kayseri Haberimizde...

Deprem Uzmanından rahatlatan açıklama

Sivas’ın Gürün İlçesi’nde sabah saatlerinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem sonrası Kayseri’deki vatandaşlar da tedirgin. 
Depremin ardından, Kayseri'de yaşayan vatandaşlar, Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'e çeşitli sorular yöneltti. Vatandaşların endişelerini gidermek ve bilgi vermek amacıyla Evsen, soruları tek tek yanıtladı.
Jeoloji Uzmanı Adnan Evsen, ‘Hocam Gürün’de olacak 5.5 - 6 büyüklüğündeki bir deprem Kayseri'yi nasıl etkiler?’ sorusuna, ‘Ciddi bir etkilenme olmaz. Sarsıntıyı hissedersiniz’ yanıtını verdi.
Sarız Fayı ile ilgili sorulan bir soruya ise Evsen, ‘Sarız Fayını etkilemez’ diyerek vatandaşları rahatlattı. 
‘Hocam Sarız fayına çok yakınmış olan deprem. Sarız fayına enerji aktarmış olabilir mi?’ sorusuna yöneltilen bir başka soruya ise Evsen, ‘Bu depremin kendisi küçük. Nasıl aktaracak?’ şeklinde cevap verdi.
20 Ocak Cumartesi günü meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem hakkında bilgi veren Evsen, ‘Sarız Fayına 21 km mesafede, Ayvalı Fayına 7 km mesafede Malatya - Sivas arasında Gürün yakınında fay tanımsız bölgede 4.4 Mw büyüklüğünde deprem olmuştur’ açıklamasını yapmıştı.
Depremi Talas'ta hissedilen bir vatandaşın, ‘Merhaba hocam Talas'ta hissettim. Kayseri için risk nedir, kayma tetikleme vs, bu tarz şeyler söz konusu olabilir mi?’ sorusuna Evsen, ‘Bunlar küçük ve orta büyüklükte depremler. Endişe etmeye gerek yok’ şeklinde yanıt verdi.
Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'in bu açıklamaları, bölge halkını bilgilendirirken, depremle ilgili endişeleri de hafifletmiş oldu.