Kokpitte Vali var

Vali Gökmen Çiçek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin havadan uzun menzilli nakliye ihtiyacını karşılayan Airbus A400M Atlas Nakliye Uçağı'nı inceledi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kokpitte Vali var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 12. Hava Ulaştırma Ana Üssü Komutanlığı görevine atanan Hava Pilot Tuğgeneral Hasan Volkan Güleryüz'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Vali Çiçek, ziyarette Güleryüz ile birlikte Airbus A400M Atlas Nakliye Uçağı’nda incelemelerde bulundu. 

Kokpitte Vali var

Airbus A400M nedir?

Türkiye, Avrupa Müşterek Silahlanma ve İşbirliği Teşkilatı (OCCAR) ile ana yüklenici Airbus Defence&Space ile 2003’te imzaladığı geliştirme ve tedarik sözleşmesi kapsamında A400M,  aralarında Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya ve Türkiye’nin katılımıyla 1980’li yıllarda başlatılan Yeni Nesil Nakliye Uçağı tedarik projesidir. A400M’nin açılımı, baştaki “A” harfi Airbus’ı, sondaki “M” harfi Military (Askeri) ve “400” rakamı da sivil amaçlı diğer Airbus uçaklarından farklı yeni bir uçağın başlangıcı olduğunu belirtiyor.

Kokpitte Vali var