'Kimin haddinedir bize 'illet zillet' iftirasını atmak, Allah onlara akıl fikir versin'

'Kimin haddinedir bize 'illet zillet' iftirasını atmak, Allah onlara akıl fikir versin'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kocasinan İlçe Başkanı Yurdaer Şahin, kendilerine yönelik “illet ittifakı” yönünde açıklama yapanlara tepki gösterdi. Olay Türk’te konuşan Şahin, kendilerine yönelik “zillet, illet” ifadelerini kullananlara tepki gösterdi. Kurtuluş Savaşı’nda cephede savaşan ve şehit olan dedesi ile 3 kardeşini örnek gösteren Şahin, “Kimin haddinedir bize ‘illet zillet’ iftirasını atmak. Kimin haddinedir? Yakışmıyor. Bu ülkenin insanlarına bu lafı konuşmak yakışmıyor. Söyleyenlere de Allah akıl fikir versin diyorum” dedi.

İYİ Parti Kocasinan İlçe Başkanı Yurdaer Şahin, Olay Türk’te katıldığı programda seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kocasinan’da çiftçilikle uğraşan kesimin fazla olduğunu ve bu nedenle tarım ve hayvancılıkta üretime dayalı projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Şahin, Olay Türk Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve Gazeteci Cem Atakan’ın sorularını yanıtladı. Şahin, “Her alanda üretim şart. Eğer üretim olmazsa, gelişme de olmaz. Biz de bu kapsamda üretime dayalı projelerle seçmenin karşısına çıktık. Vatandaşı ve üretimi destekleyen projelerle şehrimizi, ülkemizi kalkındırmak istiyoruz. İYİ Parti belediyecilikte  iyi projelerle geliyor” diye konuştu. Kendilerine en çok işsizlik konusunda taleplerin geldiğini kaydeden Şahin,  “Biz gelecekte çocuklarımızın demokratik bir ülkede yaşamaları  için siyasete girdik. Sonuçta rekabetin olduğu yerde kalite gelir. Seçim çalışmalarımız da vatandaş ekonomiden ve işsizlikten yana çok dert yanıyor. Bu yönde en çok talep işsizlik konusunda geliyor. İnşallah belediye başkan adaylarımız seçildiğinde istihdama yönelik güzel projeleri de hayata geçirecekler. Bu çerçevede Kocasinan adayımız Hasan Sami Özvarinli’nin de, Büyükşehir adayımız ve aynı zamanda Milletvekilimiz Dursun Ataş’ın da iyi projeleri var” şeklinde konuştu.

“FÜTURSUZCA VE ANLATACAK ŞEY YOK”

Cumhur İttifakı cephesinin kendilerine yönelik “İllet ittifakı” yönündeki söylemlere de tepki gösteren Şahin, bu konuda Kurtuluş Savaşı’nda mücadele eden dedesi ve dedesinin kardeşlerinden örnek verdi.  “Bize bu ifadeyi kullanmak kimin haddinedir?” diyen Şahin, şunları söyledi, “Çok üzülüyorum, gerçekten sinirleniyorum da. Fütursuzca ve anlatacak şey yok. Nasıl yakıştırabilirler? Ben batı cephesinde yunana karşı 5 sene savaşan  ve 1 tabur komutanını Yunan’ın içine tek başına gidip, atın terkisine atıp, alıp gelebilen bir dedenin torunuyum. Dedem, 5 kardeşler 3 tanesi cephede şehit olmuş.  Biz bu aileden geliyoruz . Ben Cumhuriyet Meydan’ında 35 yıldır ticaret yapıyorum. Bu ülkeye vergi veriyorum, askerliğimi yapmışım. Ülkemize ihanetimiz olmamış, nasıl bir durum? Kimin haddinedir bize ‘illet zillet’ iftirasını atmak. Kimin haddinedir? Yakışmıyor. Bu ülkenin insanlarına bu lafı konuşmak yakışmıyor. Söyleyenlere de Allah akıl fikir versin diyorum ve başka da bir şey demiyorum. Bu söylemler yakışmıyor. Biz bu ülkeye hizmet etmek istiyoruz.”

Haber: Cafer ZENGİN