Büyükkılıç'tan Çelik açıklaması: Ben onun ayağına basıp aday olmadım

Büyükkılıç'tan Çelik açıklaması: Ben onun ayağına basıp aday olmadım
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin yeni nesil ilk dijital televizyonu Olay Türk’te konuştu. Sansürsüz programında çarpıcı açıklamalar yapan Büyükkılıç, görev süresi sona erecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile ilgili

kazanması halinde “Bir görev verilecek mi?” sorusuna yanıt verdi. Büyükkılıç, “Bu konuları paylaşmadım, konuşmadım gündemimde de yok benim” dedi. Çelik’le bir sorununun da olmadığını yineleyen Büyükkılıç, “Ben onun ayağına basarak aday olmuş biri değilim.  Ben hiçbir zaman başkasının ayağına basarak kendimi bir yerlere getirme mantığında olmadım.  Benim dışımdaki gelişme, bunu kendisi de biliyor” diye konuştu. Kayseri’nin yeni nesil ilk dijital televizyonu Olay Türk, ses getiren programlara imza atıyor. Olay Türk’te Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftçi ve Gazeteci Cem Atakan, Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç’ı ağırladı. Programda soruları yanıtlayan Büyükkılıç, çarpıcı açıklamalar yaptı. Cumhur ittifakının seçim çalışmalarını uyumlu bir şekilde sürdürdüğünü dile getiren Büyükkılıç, seçim sonrası kazanması halinde yönetimde MHP’li isimlerin olup olmayacağı sorusunu yanıtladı.

“LİYAKATLİ KARDEŞLERİMİZİ KOMİSYONLARDA GÖREVLENDİREBİLİRİZ”

Büyükkılıç, “Aynı kaygıları taşıyan insanlarız. Liyakata uyan, vasıflı kardeşlerimizi değerlendirmemek için hiçbir sebep yok. Bizler önce liyakati esas alırız ve siyasi kaygı taşımayız. Kadro konusunda bir görüşme olmadı, ama komisyonlarda ihtiyaç olan yerlerde değerlendirebiliriz” dedi.

DİKKAT ÇEKEN ÇELİK AÇIKLAMASI: BEN KİMSENİN AYAĞINA BASMADIM

Büyükkılıç, programda 31 Mart itibariyle görev süresi sona erecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Çelik ile ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı. “Ben kimsenin ayağına basmadım diyen” Büyükkılıç, seçim sonrası kazanması halinde kamuoyunda da konuşulan Başkan Çelik’e bir görev verilip, verilmeyeceğine yönelik soruya da,  “Aramızda olumsuz bir şey yok. Çelik Başkanı görev verilecek mi? Bildiğim kadarıyla böyle bir görev beklentisi içinde değil. Kendisi iş adamı, sanayici herkes bilir. Bir mühendis, şirketleri var. Bu konuları paylaşmadım, konuşmadım  ve gündemimde de yok benim. Ben onun ayağına basarak, aday olmuş bir aday değilim. Ben hiçbir zaman başkasının ayağına basarak kendimi  bir yerlere getirme mantığında olmadım. Benim dışımdaki gelişme. Bunu kendisi de biliyor. Bu bir nöbet  işi. Bugün o yarın ben diğer gün başkası. Buralar, babamızın tapulu malı değil. Kimse kalıcı değil, amacımız hoş bir sada bırakabilmek” ifadelerini kullandı.

“ÖZHASEKİ İÇİN KONUŞMALARIMDA DA DUA EDİYORUM”

Diğer yandan Büyükkılıç, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki ile ilgili olarak da  açıklama yaptı. Özhaseki’nin Ankara’ya ve Cumhur ittifaskına yakışan bir aday olduğunu belirten Büyükkılıç, “Ülkücü kökenli ve Cumhur ittifakının ruhuna yakışan bir isim. Onun için zaman zaman yaptığım konuşmalarda  da dua  ediyorum ve nazımızın geçtiği dostlarımızdan da Ankara’da ona destek istiyorum” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN