KİM BU KAYSERİ`DE YÜKSEK MAKAMLARA GETİRİLMİŞ BİLGİSİZ VE LİYAKATSİZ ADAM?

KİM BU KAYSERİ`DE YÜKSEK MAKAMLARA GETİRİLMİŞ BİLGİSİZ VE LİYAKATSİZ ADAM?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Giresun'da meydana gelen sel felaketinin ardından AK Parti Kayseri eski Milletvekili Prof Dr  Pelin Gündeş Bakır, dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Bakır, 2014 yılında Kayseri'de yaşanan sel felaketini hatırlatarak, yaşadığı bir anıyı anlattı. "Afet konusunda eğitim alan 30 hocan biri de benim" diyen Bakır,  uzmanı olduğu konuyla ilgili "Dere suları meskun mahallere doğru gelmesin, yol boyunca kum torbaları koyarak suyun yönünü değiştirelim, dedim. O yetkili siyasetçi şöyle müstehzi bir tavır aldı: 'Bacım korktun mu? Seni ve aileni oradan kurtarırız. Biz suya hiç müdahale etmiyoruz. Bırakıyoruz sular öyle akıyor.' dedi. Ağzım açık kaldı." diye konuştu. Bakır, o siyasetçinin ismini vermedi ama şu ifadeyi kullandı, "Adam bilgisiz ve liyakatsizdi. İTÜ’lü bir uzman olarak konuştuğumu anlayamıyordu. Kadın olduğum için korktuğumu ve aradığımı zannetmişti. Sonra bu adam şehir konusunda çok yüksek makamlara getirildi. Çok büyük yetkileri oldu." Peki, Bakır'ın tepki gösterdiği o siyasetçi kim? 
"KÖRLER, SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR" 
Giresun'daki sel felaketi sonrasında açıklama yapan ve bir süre önce AK Parti yönetimini, başta Suriyeliler olmak üzere bazı konularda eleştirdiği için partiden ihraç edilen Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, "Geçmiş olsun Giresun. Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Karadeniz’de her sene bu tekrarlanıyor. Sele karşı bir afet yönetim planı, hazırlık ve risk azaltma çalışması yapmak zor değil. Can ve mal kayıpları kader değildir, önlenebilir!" şeklinde konuştu. 
"KORKTUN MU BACIM?"
2014 yılında Kayseri'de yaşanan sel felaketinin ardından yaşadığı bir anısını da anlatan Bakır, şunları söyledi: Sel deyince Kayseri’de 2014’de milletvekiliyken yaşadığım bir anım aklıma geldi. Kayseri’de bir dere yine taşmıştı, her sene bu dere taşıyordu. Bir yetkiliyi arayıp: ”Dere suları meskun mahallere doğru gelmesin, yol boyunca kum torbaları koyarak suyun yönünü değiştirelim” dedim. O yetkili siyasetçi şöyle müstehzi bir tavır aldı: “Bacım korktun mu? Seni ve aileni oradan kurtarırız. Biz suya hiç müdahale etmiyoruz. Bırakıyoruz sular öyle akıyor.” dedi. Ağzım açık kaldı. Bırakın plan, hazırlık ve risk azaltmayı, müdahale bile doğru dürüst edilmiyordu afete.
Adam bilgisiz ve liyakatsizdi. İTÜ’lü bir uzman olarak konuştuğumu anlayamıyordu. Kadın olduğum için korktuğumu ve aradığımı zannetmişti. Sonra bu adam şehir konusunda çok yüksek makamlara getirildi. Çok büyük yetkileri oldu. O sözleri hiç aklımdan çıkmıyor: “Biz suya hiç müdahale etmiyoruz. Bırakıyoruz sular öyle akıyor!” Yaa böyle...Körler, sağırlar birbirini ağırlar.
Konuya hakimdim. Zira 2000 yılında Afet ve Acil Durum Yönetimi konusunda, ABD Acil Durum ve Afet Yönetimi Başkanlığından (FEMA) 1 sene eğitim almış Türkiye’deki 30 hocadan biri de benim.
NE OLMUŞTU? 
Kayseri’de 2014 ağustos ayında akşam saatlerinde etkili olan yağmur sonrası sel meydana gelmişti. Erciyes Dağı eteklerinden gelen sel suları Hisarcık ve Kıranardı mahallelerinde etkili olmuştu. Bazı ilçeler de de yaşanan sel sonrası onlarca araç sularda sürüklendi, köprüler, yollar hasar görmüş, ev ve iş yerlerini su bastı. Polis ekipleri megafonlarla halkın evlerini boşaltmalarını istemişti. Kayseri-Erciyes karayolu trafiğe kapatılmıştı. 
 Kayseri'de 2014 yılında meydana gelen selde, yollar hasar görmüş, araçlar sürüklenmiş ve ev ve iş yerlerini su basmıştı.