Keskin: Pınarbaşı'da hakime hakaret ve fiziki darp var

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde yaşanan seçim gerginliği gündemdeki yerini korurken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Feyzullah Keskin, 'Hukuk ve adalet bitmiştir' açıklamasını yaptı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Keskin: Pınarbaşı'da hakime hakaret ve fiziki darp var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesinde seçim kurulu seçimi iptal etti. 31 Mart tarihinde yapılan seçimi CHP'nin adayı Deniz Yağan önde tamamlamış, MHP Milletvekili Baki Ersoy ve partilileri ise seçime hile karıştırıldığını iddia etmişlerdi. Yaşanan bu yöndeki tartışmaların ardından ilçe seçim kurulu seçimi iptal etti ve 2 Haziran 2024 tarihinde seçimin yenilenmesi yönünde karar vermişti. CHP bu kararı itiraz ederek, İl seçim kuruluna başvurulacağını duyurdu.

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, katıldığı bir canlı yayında Pınarbaşı’da son gelişmeleri anlattı. Pınarbaşı’nın MHP için kutsal iki yerden birisi olduğunu söyleyen Başkan Keskin, “Yıllar sonra Pınarbaşı’nı Cumhuriyet Halk Partisi kazandı ve bunu kabullenemediler.” dedi.

Hukuksuz bir şekilde seçimin iptal edildiğini söyleyen Keskin, “Seçimlerin başladığı günden itibaren özellikle MHP milletvekilleri burada olabildiği kadar despotizm ve ahlaki değerlerin dışına çıkarak seçimle ilgili sıkıntılar yaratıyorlar. Bugünde maalesef büyük baskılarla çok adaletsiz ve hukuksuz bir şekilde iptal kararı çıkarttılar. Her zaman söylüyoruz hukuk ve adalet bitmiştir diye. Bunu Kayseri’de biz bizzat yaşadık.” ifadelerini kullandı.

Keskin: Pınarbaşı'da hakime hakaret ve fiziği darp var

MHP milletvekili tarafından ilçe seçim kurulu hakimine sözlü hakaret ve fiziki darbe uygulandığını aktaran Keskin açıklamalarını şöyle sürdürdü; “İlçe seçim hakimine fiziki bir darbe MHP Milletvekili tarafından hakaretler yapılmıştır. O hakim ise bugün onların lehine karar vermek zorunda kalmıştır. 

İlçe seçim kurulu üyeleri siyasi partilerin üyelerinden oluşturuluyor ve iki gündür yapılan bütün baskılarla artık diğer partilerin üyelerinin de “evet” demesiyle seçimi yenileme kararı çıkmıştır. Ahlaki değerlerin dışında bir karardır. Pınarbaşı halkının helal oylarına koymuş olduğu oylar yok sayılmıştır.  

Gerekçeleri ise adliyeye gelen torbaların hakim huzuruna giderken bazı torbalarda mühürlerinin kırıldığı ve içine düştüğü. Bu zaten Türkiye’nin her yerinde yapılıyor. Torbaları getiren insanlar sıraya girdiğinde çoğu zaten o mührü kırıp veriyor. Önemli olan ıslak imzalı tutanaklardır. Islak imzalı tutanaklarla sandıktan çıkan oylarımızda hiçbir değişiklik yoktur. Çünkü ıslak imzalı tutanaklar sandık başında duran bütün partililer tarafından imzalanıyor. AKP ve MHP’nin de imzaladığı ıslak imzalı tutanakları maalesef ilçe seçim kurulu geçerli göstererek iptal etmiştir.” 

Keskin, İl Seçim Kurulu’na itiraz edeceklerini belirtirken, İl Seçim Kurulu hakimlerine de baskı yapmalarından ve hakimlerinde “evet” demelerinden korktuklarını söyledi.