Kendi gitti adı kaldı yadigar

Nisan ayında yıkılan Kayseri Doğumevi ve Çocuk Hastanesi'nin adının hala tabelalarda yer alması görenlere 'Kendi gitti adı kaldı yadigar' dedirtiyor. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kendi gitti adı kaldı yadigar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

On binlerce bebeğin hayata gözlerini açtığı Kayseri Doğumevi ve Çocuk Hastanesi’nin Şehir Hastanesi’ne taşınmasının ardından 1980’li yıllarda yapılan eski binanın nasıl kullanılacağı merak konusu olmuştu.

Kendi gitti adı kaldı yadigarKonuyla ilgili farklı iddialar ortaya atılsa da Kayseri Valiliği geçtiğimiz yıl  Doğumevinin yıkılmasına ilişkin bir ihale ilanı yayımlandı. İlanda, “Pervane Mahallesinde bulunan mülkiyeti Hazine’ye ait Sağlık Bakanlığına (Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü) tahsisli 925 ada, 25 parsel no.lu, 10.521,00 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerindeki eski doğumevi binasının yıkımının yapılması ve enkazın taşınması ihalesinin Açık Teklif Usulü ile 22 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirileceği” ifadeleri yer aldı. Yapılan ihalenin ardından da Kayseri Doğumevi ve Çocuk Hastanesi’nin binası Nisan ayında yıkıldı. Bina yıkıldı yıkılmasına ama hala ismi tabelalarda yaşamaya devam ediyor. İşte Kocasinan Bulvarı üzerindeki yön tabelası da bunlardan biri… Kayseri Doğumevi ve Çocuk Hastanesi’nin yıkıldığını bilen vatandaşlar Kocasinan Bulvarı üzerindeki tabelayı görünce, “Kendi gitti adı kaldı yadigar” demekten kendini alamıyor.

Kendi gitti adı kaldı yadigar