Kedi ve köpekler çip takılarak kayıt altına alınacak! Cezası da var...

Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, Olay Türk Tv'de 'Ramazan Özel' programına katıldı. Ergül, 2021 yılından itibaren bütün köpeklere, 2022 yılından itibaren ise kedi ve gelinciklere çip takılarak takip edileceğini açıkladı. Bu yöntemle sokağa bırakılan hayvanların takibinin yapılabileceğini aktaran Ergül, çip takıldıktan sonra sokağa bırakılan hayvanların sahiplerine ise cezaİ işlem uygulanacağını belirtti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kedi ve köpekler çip takılarak kayıt altına alınacak! Cezası da var...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, Olay Türk TV’de konuştu. Hayvancılık Genel Müdürlüğü ve Veteriner Hekimler Birliği'nin ortak çalışmasıyla 2021 yılından itibaren köpekler, 2022 yılından itibaren ise kedi ve gelinciklere deri altı implant yöntemiyle çip yerleştirileceğini söyleyen  Ergül, bu yöntemle sokağa bırakılan hayvan sayılarını takip edilerek, tespit edilmesi durumunda da  hayvan sahiplerine cezai işlem uygulanacağını açıkladı. El terminali teknolojisi ile de hayvanların geçmişini, kime ait olduklarını ve aşı takibi yapabileceklerini dile getiren Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, bu konuda odaya da yetki veirldiğini dile getirdi. 

ÇİP KİMİN ADINA ÇIKARSA CEZASI VAR

Ergül, "Geçtiğimiz 2 ay önce Hayvancılık Genel Müdürlüğü ile Türk Veteriner Hekimler Birliği'mizin ortak bir çalışması oldu. 2021 yılı içerisinde köpeklerin, 2022 yılında ise kediler ve gelinciklerin kayıt altına alınmasıyla ilgili. Burada yetkiyi hem il müdürlüğümüze hem de odalarımıza vermiş oldular. Sahipli sahipsiz hepsi çiplenecek deri altı implant yöntemiyle. Çip takılıdıktan sonra artık hayvanlar kayıt altında olmuş olacak bir seri numarası verilecek kulak küpesi gibi. Bir de el terminali var onunla da hayvanın geçmişini, kime ait olduğunu yapılan aşıları hepsini görebileceğiz böylelikle. Tabii bunun güzel yanı şu an bahar dönemi geliyor hayvanlar bağlara götürülecek ve kış döneminde tekrar dışarı bırakılacak dolayısıyla çipli olarak bırakılan hayvanları belediye ekiplerimiz ve görevliler çipi okuttuklarında kimin adına çıkıyorsa bunun bir cezası olacak" diye konuştu.