Kayserililer dikkat! Meteoroloji saat vererek uyardı!

Meteorolojik Genel Müdürlüğü'nden bugün Kayseri'ye iki önemli uyarı! 11 ilçenin isimlerini verdi. Bu ilçeler hangileri? Detaylar Kayseri Olay haber bülteninde.

Kayserililer dikkat! Meteoroloji saat vererek uyardı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yurt genelinde olduğu gibi Kayseri’de de sağanak yağışlar son günlerde etkisini gösteriyor. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düştüğü kentte bugün vatandaşları nasıl bir hava bekliyor?  Vatandaşlar için beklenen haber Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden geldi. 

Meteoroloji dünkü yaptığı açıklamasında Kayseri'nin 11 ilçesini uyarmıştı. Bugün öğle saatlerinden itibaren Kayseri’nin batı ilçelerinde (Akkışla, Bünyan, Sarıoğlan, Özvatan, Felahiye, Kocasinan, Melikgazi, Talas, Hacılar, İncesu, Yeşilhisar) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, bölge genelinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülürken rüzgarın batı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği ifade edildi. Kayseri'de en yüksek sıcaklık 23 derece, en düşük sıcaklık ise 10 derece olacak.

Bölge genelide havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olacağı bekleniyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olacağı bekleniyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bekleniyor.Rüzgar güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kayseri'nin doğu kesimleri ile Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların; yerel olarak kuvvetli olacağı beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı:  Rüzgârın; Kayseri'nin doğu kesimleri ile Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İşte Kayseri ve ilçelerinde hava durumu:

Kayserililer dikkat! Meteoroloji saat vererek uyardı!