Kayserili vekillerden Filenin Sultanları'na tebrik

Filenin Sultanları'ndan gurur veren başarı . Milletler Ligi'nde Türkiye'nin ilk şampiyonluğu ile adını tarihe yazdıran ay-yıldızlılara Kayseri'nin milletvekillerinden tebrik dolu paylaşımlar geldi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayserili vekillerden Filenin Sultanları'na tebrik

2023 FIVB Milletler Ligi’nde şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB kadınlar voleybol dünya sıralamasında cumhuriyetin 100. yılına yaraşır bir başarıya imza atarak zirveye oturdu.  

Final müsabakası, ABD’nin Teksas eyaletindeki Arlington kentinde Türkiye ile Çin’in karşı karşıya gelmesiyle yapıldı. Milliler, ilk seti 25-22 alırken, ikinci sette Asya temsilcisi aynı sonuçla seti kazandı. Üçüncü sette üstün performans sergileyen Filenin Sultanları 25-19’luk sonuçla 2-1 öne geçti. Dördüncü seti de 25-16 kazanan ay-yıldızlılar, mücadeleden 3-1 galip ayrılarak Milletler Ligi’nde ilk kez şampiyon olarak ligi dünya sıralamasında 365,64 puanla tamamladı. 

Bu tarihi başarıyla gururlanan Kayserili vekiller sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla dikkat çekti. 

İşte vekillerin tebrik mesajları:

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler:
Filenin Sultanları, 2023 FVIB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi Şampiyonu. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk kadınının gücünü bir kez daha tüm dünyaya gösteren Filenin Sultanlarını canı gönülden tebrik ediyorum.

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu:
Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımımız Finalde Çin Kadın Voleybol Milli Takımını mağlup ederek FIVB Milletler Ligi Şampiyonu oldu. Akıl ve bilek gücüyle dünya çapında bir başarı! ALKIŞLIYORUZ.

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Çıngı:
Müthiş bir gurur. Bu güzelliği Milletimize yaşatan Allah’a şükrediyoruz.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç:
Alkışlar size…