Kayserili ünlü gazeteciden şok Gül, Erdoğan ve şarap iddiası

Kayserili ünlü Gazeteci Nagehan Alçı, katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Alçı, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olduğu dönemlerdeki resmi gezilere katıldığını ve uçakta şarap içildiğini söyledi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayserili ünlü gazeteciden şok Gül, Erdoğan ve şarap iddiası
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili Gazeteci Nagehan Alçı yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. KRT’de bir canlı yayına katılan Alçı,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun gazetecilerle gittiği Roma gezisiyle ilgili tartışmalara dahil oldu. 

İBB Başkanı İmamoğlu geçtiğimiz günlerde 45’i basın mensubu toplam 73 kişi ile birlikte, İstanbul’da düzenlenecek 2027 Avrupa Olimpiyat Oyunları’nın imza töreni için İtalya’nın başkenti Roma’ya gitti. İBB tarafından organize edilen seyahat için 10 ila 15 milyon TL bir harcama yapıldığı ve yine gece konaklama yeri olarak Roma’nın en pahalı 5 otelinden birinin seçildiği iddiaları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 

Kayserili ünlü gazeteciden şok Gül, Erdoğan ve şarap iddiası

‘Belediye bütçesiyse bu yanlış’

Seyahatin İBB bütçesinden karşılanmasına yönelik tartışmalar sürerken KRT ekranlarında yayınlanan Bakış Açısı isimli programda konu masaya yatırıldı. Kayserili Gazeteci Nagehan Alçı’nın yer aldığı programda Alçı’nın açıklamaları dikkat çekti. Yine İmamoğlu’nun 2022 yılında tartışma konusu olan Karadeniz gezisini hatırlatarak başlayan Alçı, “23 yıldır gazetecilik yapıyorum birçok resmi geziye katıldım. Bu gezilerde konaklama masrafını sizin kurumunuz karşılar. Cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık seyahatlerini muhakkak kurum karşılar. Belediye bütçesiyse bu yanlış. Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisini Ekrem Bey karşıladı. ‘Ulaşım desteği alındı’ falan denmişti. Çok kalabalık bir grup ve Roma’ya gidiyorsunuz. Söylenen çok pahalı bir otel. Kurumlar ödeyebilir.” dedi.

Kayserili ünlü gazeteciden şok Gül, Erdoğan ve şarap iddiası

‘O uçakta şarap yoktu’

Ardından sunucu Hasan Basri Akdemir’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını hatırlatarak Ertuğrul Özkök ile canlı yayında bu konuyu konuştuklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Belediyelerin işi gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivallerine götürmek değil,' açıklamalarına, Özkök'ten şarap içilmediğini yönünde bir cevap geldi. Sunucu Akdemir, "Dün Ertuğrul Özkök'le canlı yayındaydık, ‘biz şarap içmedik’ dedi. Hatta şöyle bir bilgi vereyim o uçakta giderken de dönerken de kimse içmedi, ben cebimden kendim çıkardım giderken...’ böyle bir anısını anlattı" ifadelerini kullandı. 

Kayserili ünlü gazeteciden şok Gül, Erdoğan ve şarap iddiası

Gül ve Erdoğan döneminde şarap içerdik’

Akdemir’in açıklamalarının üzerine konuşan Alçı ise, "Ben Abdullah Bey'in (Gül) Cumhurbaşkanı olduğu dönemlerde de resmi gezilere katıldım, biz o uçakta şarap içerdik. Tayyip Bey'in de ilk dönemlerinde içki vardı. Uçaklarda içki vardı. Madem Ekrem İmamoğlu 40 küsür kişiyi götürüyor, o zaman uçağa içki de koyun. Bu ayıp değil günah değil." diye konuştu.