Kayserili sürücüler dikkat! Yolculuk sırasında yol hipnozundan nasıl korunuruz!

Uzun süreli yolculuk yapan Kayserili sürücülerin de genellikle karşılaştığı halk dilinde gözleri açık uyumak olarak bilinen yol hipnozu için ne yapmalıyız… Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili sürücüler dikkat! Yolculuk sırasında yol hipnozundan nasıl korunuruz!

Yaz tatilinin son günlerine gelinirken, uzmanlar sürücülere yönelik dikkat çekici bir uyarıda bulunuyor. Uzun süreli araç kullanmanın, 'yol hipnozu' riskinin artırılabileceği belirtiliyor. Yola çıktıktan 2.5 saat sonra başlayan ve 4 saat sonra zirveye çıkan yol hipnozu genellikle arkadan çarpma kazalarının birinci sebebi olarak ortaya çıkar. Halk arasında da gözleri açık uyumak olarak bilinen yol hipnozuna karşı dikkatli olunması gerektiğini konusunda uyarıda bulunan uzmanlar bu durumun alınabilecek bazı basit önlemlerle önlenebileceğini de ifade ediyorlar. İşte Kayserili sürücülerinde zaman zaman yaşadığı beyin sisi olarak da adlandırılan bu duruma karşı bazı önemler ise şu şekilde;Kayserili sürücüler dikkat! Yolculuk sırasında yol hipnozundan nasıl korunuruz!Düzenli molalar: Uzun yolda seyahat eden, düzenli aralıklarla mola vermelidir. Uzun süre boyunca araç kullanmak, onların dikkatinin dağılmasına ve yol hipnozuna neden olabilir.
Beslenme ve vitamin düzeyi: Yolculuk sırasında sağlıklı beslenmeye dikkat etmek önemlidir. Özellikle uzun süre araç kullanmak zorunda olanlar eksik vitaminlerin takviye etmeleri fiziksel ve zihinsel olarak daha iyi bir durumda olmalarına yardımcı olabilir.
Uyku ve dinlenmişlik: Uykusuz veya yorgun bir şekilde yola çıkmak, yol hipnoz riskini artırabilir. Sürücülerin dinlenmiş bir şekilde yola çıkmamaları, daha planlı ve odaklanmış olmalarını sağlayabilir.Kayserili sürücüler dikkat! Yolculuk sırasında yol hipnozundan nasıl korunuruz!Uzmanlar, 2021 TÜİK sistemlerine göre trafik kazalarının büyük bir kısmının sürücü kaynaklı olduğunu hatırlatıyor ve yolculuklar sırasında bu tür risklere karşı dikkatli olmalarını söylüyor.