Kayserili şirket, sermaye tavanını 3 Milyar TL'ye yükseltecek!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Formet Metal ve Cam Sanayi A.Ş sermaye tavanını yükseltme kararı aldı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili şirket, sermaye tavanını 3 Milyar TL'ye yükseltecek!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde metal eşya, makine, elektrikli cihazlar ve ulaşım araçları sektöründe faaliyetini sürdüren Formet Metal ve Cam Sanayi A.Ş. sermaye tavanını yükseltme kararı aldı.

Borsa İstanbul Ana Pazar'da "FORMT" koduyla işlem gören Kayserili şirket Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı "Kayıtlı Sermaye Tavanı İşlemlerine İlişkin Bildirim" ile konu hakkında şu açıklamada bulundu; "Şirketimizin esas sözleşmesinin "SERMAYE" başlıklı 6. maddesindeki Şirketimizin kayıtlı sermaye tavanı 1.200.000.000.-TL (Bir Milyar İki Yüz Milyon Türk Lirası) olarak belirlenmiş olup, bu tavanın 3.000.000.000.-TL (Üç Milyar Türk Lirası)'na arttırılmasına ve tavan geçerlilik süresinin 2024-2028 yıllarını kapsayacak şekilde değiştirilmesine Esas Sözleşme değişikliği ve kayıtlı sermaye tavanının artırılması için gerekli izinlerin alınmasını teminen Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na ve ilgili diğer mercilere gerekli başvuruların yapılmasına, Esas Sözleşme tadilinin yapılacak ilk genel kurulda pay sahiplerinin onayına sunulmasına, oybirliği ile karar verilmiştir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur."

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ