Kayserili sanayicinin yeni krizi!

Kayseri'de sanayiciler dertli. Mersin-Yenice arasındaki hızlı tren çalışması sanayicileri kara kara düşündürüyor. Ağır maliyetlerle karşı karşıya kaldıkları ifade edilen ve bu konuda isyan ettikleri belirtilen sanayicilerin sorununu MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer Olay Türk TV'de gündeme getirdi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserili sanayicinin yeni krizi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de sanayicilerin navlun sıkıntısı. Kriz giderek büyüyor. Mersin-Yenice arasındaki hızlı tren çalışması Kayserili sanayicileri endişelendiriyor. Bu durumun İç Anadolu’daki şehirlerin güney limanlarına bağlantısını koparacağını ve nakliye maliyetlerini daha da arttıracağını dile getiren sanayiciler, bu konuda seslerini siyasilere duyurmaya çalışıyor. Olay Türk TV ekranlarında yayınlanan Yüz Yüze programına katılan MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer de bu konuyu gündeme taşıdı. 

Kayserili sanayicinin yeni krizi!

Akmermer, Yenice’de yapılan hızlı tren bağlantı yolunun Kayseri-Mersin tren yolunu engellemesi sebebiyle geçen hafta bir toplantı yapıldığını aktardı. Akmermer, ‘Çok önemli çıkarımlar yaptık, hazırladık. Onları bakanlığımız ve milletvekillerimize paylaşacağız’ dedi.

Kayserili sanayicinin yeni krizi!

Kayseri’den çıkan yük treni Yenice’ye kadar gidecek orada sonrası ise TIR’larla Mersin limanına geçirilecek. Böylelikle durumun zorlaştığını söyleyen Akmermer, bu krizin yüksek sesle dile getirilip avantaja dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Kayserili sanayicinin yeni krizi!