Kayserili Profesör açıkladı, ilk 3 ayda en çok hangi yatırımcının yüzü güldü!

2024 yılının ilk 3 ayı geride kalırken en yüksek getiriyi sağlayan finansal araç hangisi oldu? Kayserili Finans Profesörü Boztosun konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili Profesör açıkladı, ilk 3 ayda en çok hangi yatırımcının yüzü güldü!

2020 yılındaki pandemi sonrası, dünya genelinde finansal piyasalara olan ilgi artmaya devam ediyor. Bu artışa Kayserili vatandaşlar da kayıtsız kalmıyor. Borsa, altın, kripto para ve döviz kurları gibi finansal piyasa araçlarıyla para kazanma amacıyla Kayserili vatandaşlar yatırımlarını değerlendiriyor.

2024 yılının ilk üç ayında hangi finansal aracın daha fazla getiri sağladığı konusunda Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finans Yönetimi Akademisyeni Prof. Dr. Derviş Boztosun açıklamalarda bulundu.

Kayserili Finans Profesörü Boztosun, "2024 yılının ilk üç ayında en yüksek getiri Borsa İstanbul tarafından sağlandı. Finansal araçların son üç aylık getirileri ise şu şekilde sıralandı: Borsa %22, Altın %19, Dolar %9, Euro %7, Bono %17.

Borsa İstanbul, hem dünya borsalarını geride bıraktı, hem de Türkiye'de en yüksek getiriyi sağladı. Altın yatırımcılarını memnun etti. Döviz ise en düşük getiriyi sağladı" şeklinde konuştu.