Kayserili madencinin, Türkmen Dağı'ndaki altın madeni tesisinde inşaat başlıyor

CVK Maden İşletmeleri Balıkesir'deki altın maden projesi için inşaat demiri alacak. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili madencinin, Türkmen Dağı'ndaki altın madeni tesisinde inşaat başlıyor

Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik'in Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "CVKMD" koduyla işlem gören şirketi CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla yaptığı açıklamada, Balıkesir'in Sarıalan mevkiindeki altın maden sahasında kurulacak tesis için inşaat demiri alımı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Kayserili madencinin, Türkmen Dağı'ndaki altın madeni tesisinde inşaat başlıyor

Şirketin KAP üzerinden yayımladığı açıklamada şu bilgilere yer verildi, "Şirketimiz CVK Maden İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş.'nin halka arz sürecinde paylaşılan belge ve dokümanlarda (İzahname, Fiyat Tespit Raporu, vb.) yer verilen yatırım projeksiyonları kapsamında Sarıalan Altın Madeni Projesi yatırımlarına devam edilmekte olup, Şirketimize ait Balıkesir ili, Sarıalan mevkiindeki altın maden sahasında kurulacak tesisin inşaat işlerine yönelik olarak 2.500 ton inşaat demiri alımı konusunda yurt içinde yerleşik bir şirket ile anlaşma sağlanmıştır. Siparişin toplam bedeli vergiler hariç yaklaşık 48 milyon TL'dir."

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ

Diğer yandan, bölge halkının itirazları sebebiyle Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Balıkesir'in Altıeylül ve İvrindi ilçelerindeki Türkmen Dağı çevresinde yer alan Sarıalan Altın Madeni Projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu kararının iptali için dava açmıştı. Mahkeme süreçi ile ilgili şirket, 13 Mart 2024 tarihli KAP bildiriminde Sarıalan Altın Madeni Projesi ÇED Olumlu Kararı İptal Davası hakkında açıklamada bulunarak İdare Mahkemesi tarafından tebliğ edilen gerekçeli kararlar ile Danıştay nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere "Davaların Reddine" karar verilmiş olduğunu ve ilgili davaların şirketin lehine sonuçlandığını bildirmişti.

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ