Kayserili kadınlar Cuma namazı sonrasını bekliyor

Kayseri'de, Filistin için gıyabi cenaze namazı kılınacak. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında binin üzerinde Müslüman şehit olmuştu. Kayserililer, tepki olarak gıyabi cenaze namazında bir araya geliyor. İnsani Yardım Derneği (İHH) Kayseri Şubesi tarafından organize edilen etkinlik, Hunat Camii'nde Cuma namazı sonrasında yapılacak.

Kayserili kadınlar Cuma namazı sonrasını bekliyor

Kayseri'de, Filistin için gıyabi cenaze namazı kılınacak. İsrail'in, Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden bombardımanı sonrasında binin üzerinde Müslüman şehit olmuştu. 13 Ekim Cuma günü, İHH Kayseri Şubesi tarafından düzenlenecek olan etkinlikte, Kayserili kadınlar, Hunat Camii'nde gıyabi cenaze namazında buluşacak.
İnsani Yardım Derneği (İHH) Kayseri Şubesi, 'Filistin için Kıyamdayız!' başlık altında, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırıları sonucu kaybedilen Filistinliler için bir gıyabi cenaze namazı düzenleyeceğini duyurdu. Cuma namazı sonrasında Hunat Camii'nde olacak olan bu anlamlı etkinlik, bölgeden büyük ilgi görülmesi bekleniyor.

Kayserili kadınlar Cuma namazı sonrasını bekliyor

İHH Kayseri Şubesi, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, tüm Kayseri halkını davet ediyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ‘Düşmanlarımız hiç bilmedikleri şekilde bedel ödeyecek' şeklinde açıklama yapmıştı. 
Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri'de de Filistin halkına yönelik destek giderek büyümeye devam ediyor. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim’de sabah saatlerinde Gazze Şeridi’nden İsrail'e yönelik “Aksa Tufanı Operasyonu” başlatmış, İsrail ise “Demir Kılıçlar Operasyonu”yla karşılık vermişti. Çatışmalarda şu ana kadar Filistin tarafında bin 417 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 200 kişi de yaralandı. İsrail tarafından ise bin 300 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 200 kişi yaralandı.