Tarihseverler oraya akın edecek!

6000 yıllık tarihi ile Kayseri merkeze sadece 21 kilometre uzaklıkta olan bu bölge Kayserili tarihseverlerin akınına uğruyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi Olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Tarihseverler oraya akın edecek!

Kayseri merkeze 21 km uzaklıkta olan Kültepe Kaniş Karum sadece Kayseri tarihi açısından değil Anadolu tarihi açısından da büyük öneme sahip 2020 senesinde Kültepe'de yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkan kil tabletler bu zamana kadar Anadolu topraklarında keşfedilmiş en eski yazılı belgeler olarak biliniyor.

Tarihseverler oraya akın edecek!

Bu keşif sonrası Kültepe, Anadolu tarihinin başlangıç noktası olarak nitelendirilmişti. Kültepe'de kazı çalışmaları 75 senedir sürüyor ve kazılar sonrası yapılan keşifler de Kültepe tarihine ışık tutuyor.

Kültepe'ye senenin 365 günü tarihsevelerler akın ediyor ve buradaki tarihi yakından görme fırsatını es geçmiyor.

Tarihseverler oraya akın edecek!

Kayseri Valiliği Kültepe Kaniş Karum'un önemini şu ifadelerle açıkladı, "Kayseri Müzesi'ndeki eserlerin kaynağını temsil eden Kültepe, eski ismiyle Kaniş, Kayseri'nin 21 km kuzeydoğusunda eski Kayseri-Sivas; Kayseri-Malatya anayolu üzerindedir. Kültepe, biri yerlilerin oturduğu höyükten, öteki aşağı şehir veya Asur'lu tüccarların yerleştiği Karum alanından oluşmuştur."

Tarihseverler oraya akın edecek!