Kayserili iş adamının şirketi SPK'nın görüşünü alacak... İşte sebebi

Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik'in şirketi CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Sermaye Piyasası Kurulu'ndan görüş alınması için başvuruda bulunacak. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili iş adamının şirketi SPK'nın görüşünü alacak... İşte sebebi

Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik'in Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "CVKMD" koduyla işlem gören şirketi CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden özel durum açıklamasında bulundu.

Şirket KAP üzerinden yaptığı açıklamada bağımsız yönetim kurulu üye adaylarının spk onayına sunulması hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kayserili iş adamının şirket SPK'nın görüşünü alacak... İşte sebebi

Şirketin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verildi; "Şirketimiz CVK Maden İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Şirket merkezinde toplanarak aşağıdaki kararı almıştır: 

Kurumsal Yönetim Komitesi tarafından Yönetim Kuruluna arz edilen rapor doğrultusunda Sayın Mehmet Burak Telcioğlu ve Sayın Murat Yıldız'ın bağımsız yönetim kurulu üye adaylıkları ile ilgili olarak Sermaye Piyasası Kanunu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği ve ilgili mevzuat uyarınca Sermaye Piyasası Kurulu'ndan görüş alınması için başvuruda bulunulmasına, Sermaye Piyasası Kurulu'nun olumsuz görüş bildirmemesi halinde bağımsız yönetim kurulu üye adayları'nın seçilmeleri hususunun, Şirketimizce yapılacak 2023 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında pay sahiplerinin bilgisine sunulmasına, oy birliğiyle karar verilmiştir. Bu karar kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu'na 22.03.2024 tarihinde başvuru yapılmıştır. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla"

 Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ