Kayserili iş adamının fabrikalarında başlayan grev ile ilgili yeni gelişme!

Erciyas Boru Sanayi Ticaret A.Ş.'nin, Birleşik Metal-İş Sendikası ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucunda yaşanan grev süreci ve sonrasındaki uzlaşma hakkında şirket KAP üzerinden özel durum açıklamasında bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili iş adamının fabrikalarında başlayan grev ile ilgili yeni gelişme!

Kayserili iş adamı Ahmet Kamil Erciyas'ın şirketi Erciyas Boru Sanayi Ticaret A.Ş., Birleşik Metal-İş Sendikası'nın grev kararını uygulamaya koyması sonucu üretime ara verildiğini duyurulmuştu. Şirket konuyla ilgili Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden özel durum açıklamasında bulundu. 

Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "ERCB" koduyla işlem gören Erciyas Boru Sanayi Ticaret A.Ş., 31.01.2024 tarihindeki KAP üzerinden yaptığı açıklamada, toplu iş sözleşmesi müzakere sürecinde taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı ve sendikanın grev kararı aldığı belirtilmişti. Şirket, grev kararının uygulanmaya başlanmasıyla birlikte fabrikalarda üretime ara verildiğini ve ilgili mevzuat gereği belirli personelin çalışmaya devam edeceğini açıklanmıştı.

Kayserili iş adamının fabrikalarında başlayan grev ile ilgili yeni gelişme!

Birleşik Metal-İş Sendikası arasında yürütülmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 14/02/2024 tarihinde uzlaşma ile sonuçlandığını belirten şirket, KAP üzerinden özel durum açıklamasında süreçle ilgili şu açıklamada bulundu;

“Şirketimiz Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. ve Birleşik Metal-İş Sendikası arasında yürütülmekte olan toplu iş sözleşmesi müzakere sürecinde, Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından uygulama tarihi 31 Ocak 2024 olmak üzere grev kararı alındığı 17.01.2024 tarihli KAP açıklamamızda; Grev kararının, D-100 Karayolu Üzeri Kirazlı Köyü Mevkii Merkez/DÜZCE ve Mersin Tarsus Organize San. Bölgesi Rüştü Kazım Yücelen Cad. Akdeniz/MERSİN adreslerinde bulunan fabrikalarımızda uygulanmaya başlandığı ise 31.01.2024 tarihli KAP açıklamamızda kamuoyuna bildirilmişti.

Şirketimiz ve Birleşik Metal-İş Sendikası arasında yürütülmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 14/02/2024 tarihinde uzlaşma ile sonuçlanmıştır.

Uzlaşma neticesinde D-100 Karayolu Üzeri Kirazlı Köyü Mevkii Merkez/DÜZCE ve Mersin Tarsus Organize San. Bölgesi Rüştü Kazım Yücelen Cad. Akdeniz/MERSİN adreslerinde bulunan fabrikalarımızda uygulanan grev kararı kaldırılmıştır. 
Fabrikalarımızda imalat/üretim faaliyetleri devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ

Kayserili iş adamının fabrikalarında başlayan grev ile ilgili yeni gelişme!