Kayserili şirket de satın almak için talip olmuştu! Borsa'da işlem görmeye başladı

Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da 'BORSK' koduyla işlem görecek olan Bor Şeker A.Ş., Borsa İstanbul'da halka arz edildi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili şirket de satın almak için talip olmuştu! Borsa'da işlem görmeye başladı

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de Borsa yatırımcılarının yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da  Bor Şeker A.Ş. halka arz için 7-9 Şubat 2024 tarihleri arasında talep toplamıştı.

Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da “BORSK” koduyla işlem görecek olan şirket 26.54 TL’den 70.000.000 lotu eşit dağıtım yöntemiyle arz büyüklüğü 1,857,800.000 TL olarak yüzde 29.17'si halka arz oldu.

Şirketin ilk işlem günü sebebiyle Borsa İstanbul’da gong töreni düzenlendi. Bor Şeker A.Ş.’nin Borsa İstanbul’da düzenlenen halka arz gong töreninde konuşan Bor Şeker CEO’su Emir Haktan Dişli, “Toprağın gücüne inan bereketine ortak ol dedik, inşallah hepimiz için Türkiye için hayırlı bir halka açılma olur” dedi.

Kayserili şirkette satın almak için talip olmuştu! Borsa'da işlem görmeye başladı

İhalede en yüksek 2. teklifi Kayseri Şeker vermişti

Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından 1983 yılında kurulan şirket, 2018 yılının Nisan ayında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın satışa çıkardığı ilk fabrika olan Niğde Bor Şeker Fabrikası'nın ihalesine Kayseri Şeker Fabrikası da katılmış ve ihalenin açık artırma bölümünde Doğuş Çay ile Kayseri Şeker yarışmıştı. En yüksek teklifi ise 336 milyon lirayla Doğuş Çay vermişti ve 336 milyon lirayla ihaleden almıştı. Daha sonra ise Doğuş kısa bir sonra, sahip olduğu Bor Şeker’i DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devretmişti.