Kayserili iş adamı, yeni şirketi için 280 Milyon Dolarlık finansman anlaşması yaptı!

Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik'in sahibi olduğu CVK Maden, 159 milyon dolara satın aldığı Virtus Mining Ltd. ile 280 milyon dolar finansman için Orion Resource Partners ve Hartree Partners konsorsiyumu ile ön protokol imzaladı. Detaylar Kayseri Olay'da...

Kayserili iş adamı, yeni şirketi için 280 Milyon Dolarlık finansman anlaşması yaptı!

Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik'in şirketi CVK Maden, New York merkezli Orion Resource Partners (US) LP ve Hartree Partners, LP'nin oluşturduğu konsorsiyum ile 280 milyon dolarlık finansman anlaşması için ön protokol imzaladı. Bu finansman, CVK Maden'in geçtiğimiz günlerde 159 milyon dolara satın aldığı şirketin bağlı ortaklığı olan Virtus Mining Ltd.'nin Yenipazar Polimetalik Maden Sahası'ndaki yatırımlarını finanse etmek için kullanılacak.

Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "CVKMD" koduyla işlem gören CVK Maden, Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı özel durum açıklamasında, geçtiğimiz günlerde 159 milyon dolara satın aldığı Virtus Mining Ltd. ile New York merkezli Orion Resource Partners (US) LP ve Hartree Partners, LP'nin oluşturduğu konsorsiyum arasında 280 milyon dolarlık finansman sağlanması konusunda ön protokol imzalandığını duyurdu.

280 milyon ABD Doları tutarındaki finansman paketinin ön protokol anlaşmasıyla birlikte, finansman görüşmelerinin bir sonraki aşamaya geçtiği ve konsorsiyum tarafından yapılacak incelemelerin ardından kredi ve finansman sözleşmelerinin imzalanacağı belirtildi.

Kayserili iş adamı, yeni şirketi için 280 Milyon Dolarlık finansman anlaşması yaptı!

CVK Maden'den KAP üzerinden açıklama

Şirketin konuyla ilgili KAP üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verildi; "Bağlı Ortaklığımız Virtus Mining Ltd. ile New York, ABD merkezli finansman sağlayıcı kuruluşlar Orion Resource Partners (US) LP ile Hartree Partners, LP'nin oluşturduğu Konsorsiyum arasında 280 milyon Amerikan Doları tutarında finansman sağlanması konusunda bugün Ön Protokol imzalanmıştır.

Konsorsiyum'dan sağlanacak Ön Protokol'e konu finansmanın, Şirketimiz tarafından devralındığı geçtiğimiz günlerde duyurulan Yenipazar Polimetalik Maden Sahası'nın yatırımlarının finansmanında kullanılması amaçlanmaktadır.

Konsorsyium'dan sağlanacak 280 milyon ABD Doları tutarındaki finansman paketinin aşağıdaki gibi olması beklenmektedir:

  • 140 milyon Amerikan Doları tutarındaki kısım için Metal Streaming Anlaşması
  • 140 milyon Amerikan Doları tutarındaki kısım için Kredi Anlaşması
  • Konsantre Offtake Anlaşmaları

İmzalanan Ön Protokol Anlaşması ile finansman görüşmelerinde bir sonraki aşamaya geçilmiş olup, Konsorsiyum tarafından yapılacak incelemelerin ardından Taraflar arasında Kredi ve Finansman Sözleşmeleri imzalanacaktır. Konsorsiyum ile yapılan görüşmelerde bu Kapanış Süresinin yaklaşık 4-6 ay arasında olması öngörülmektedir.

Kamuoyunun duyurulur. Saygılarımızla"

Kayserili iş adamı, yeni şirketi için 280 Milyon Dolarlık finansman anlaşması yaptı!

CVK Maden, Virtus hisselerinin %70'ini 159 Milyon Dolara satın almıştı

CVK Maden geçtiğimiz günlerde, Türkiye'de kurulu Aldridge'nin hisselerinin tamamına sahip olan Hollanda merkezli Virtus hisselerinin %70'inin 159 Milyon Dolara satın alınması konusunda Metallurgium ile anlaşmaya varıldığını açıklamıştı. 

Polimetalik maden yatakları bakımından Türkiye'nin en büyük, Dünya'nın da en büyükleri arasında yer alan ve Yozgat'ın Yenipazar mevkiinde bulunan 9.239 hektar maden sahasının sahibi Aldridge hisselerinin tamamı Virtus'a ait olup, yapılan bu satın almayla birlikte Aldridge hisselerinin kontrol ve yönetimi CVK Maden'e geçmişti.

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ