Kayserili iş adamı yeni şirket kuruyor! Kapsülde uçak hızında yolculuk için

Kayserili iş adamının şirketi Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş., Hyperloop teknolojisi üzerindeki AR-GE çalışmalarını hızlandırıyor. Şirket, yeni kurulacak Erciyas Hyperloop Teknoloji Sanayi A.Ş. ile kapsül vagon ve tüplerin üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili iş adamı yeni şirket kuruyor! Kapsülde uçak hızında yolculuk için

Kayserili iş adamı Ahmet Kamil Erciyas'ın şirketi Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş., Hyperloop teknolojisi üzerindeki çalışmalarıyla gündemde. Şirket, Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla yatırımcılarını bilgilendirerek yeni bir gelişmeyi duyurdu.

Kayserili iş adamı Ahmet Kamil Erciyas’ın şirketi Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş., 2016 yılında Elon Musk’un ortaya attığı bir fikir olan üst düzey bir hızlı ulaşım aracı projesi olan Hyperloop üzerinde yaptıkları çalışmalarla ilgili yeni bir gelişmeyi Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcılarıyla paylaştı.

Kayserili iş adamı yeni şirket kuruyor! Kapsülde uçak hızında yolculuk için

Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş., Hyperloop ile ilgili AR-GE çalışmalarının sürdüğünü ve yeni bir şirket kurma kararı aldıklarını açıkladı. Yönetim kurulunun 06.02.2024 tarihli toplantısında alınan karara göre, Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş'nin %55 ve RC Endüstri Ulaşım Araçları A.Ş.'nin %45 iştiraki olacak şekilde Erciyas Hyperloop Teknoloji Sanayi A.Ş. adında yeni bir şirket kurulması planlanıyor. Bu şirket, Hyperloop teknolojisinin kullanılacağı kapsül vagon ve tüplerin üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da “ERCB” koduyla işlem gören şirketin hisseleri “Yeni Bağlı Ortaklık Kurulması Hakkında” KAP açıklaması sonrasında tavan oldu.

Yeni bir şirket kuracaklar

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde; “15 Şubat 2022 tarihli KAP açıklamasında hem yeni nesil ulaşım biçimi olan Hyperloop hem de bu teknolojiyle ilgili girişimlerimiz hakkında bilgiler paylaşılmıştı. Hyperloop ile ilgili AR-GE çalışmalarımız halen devam etmekte olup, ekosistemde yer alan kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz.

Şirketimiz inovasyon ve sürdürülebilirlik temelinde daha iyi bir gelecek için yeni nesil ulaşım teknolojisi olan Hyperloop ile ilgili çalışmalarını tüm hızıyla ilerletirken hem faaliyetlerimizi daha etkin, şeffaf ve izlenebilir kılmak adına hem de, gerçekleştirilmesi gereken yeni nesil boru/tüp, strüktürel üretimler ve yürüyen aksam ürünlerinin (tüplerin içindeki tüm hareketli ve hareket eden ürünler) AR-GE ve üretim faaliyetlerinin hayata geçirilmesi amacıyla yeni bir oluşum ve yapılanmaya gidilmesi değerlendirilmiştir.

Bu amaçla Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 26/02/2024 tarihli kararı uyarınca, Şirketimiz Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş'nin %55 ve vagon üretiminde yıllara sair bilgi ve tecrübeye sahip grup şirketimiz RC Endüstri Ulaşım Araçları A.Ş.'nin %45 iştiraki olacak bir ortaklık şeklinde Erciyas Hyperloop Teknoloji Sanayi A.Ş. unvanlı ve 250.000TL sermayeli yeni bir şirket kurulmasına oy birliği ile karar verilmiştir. Kuruluşun ana hedefi vagon ve boru üretimindeki yatırımlarla Hyperloop teknolojisinde kullanılacak kapsül vagon ve tüplerin üretimini gerçekleştirmektir.

Bu doğrultuda şirket kuruluşu için gerekli işlemler başlatılmıştır. Şirketin kurulmasına ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuoyuna açıklanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kayserili iş adamı yeni şirket kuruyor! Kapsülde uçak hızında yolculuk için

Emre Erciyas, ‘İstanbul-Ankara 15-20 dakika’

Şirket özellikle 2016 yılında Elon Musk’un ortaya attığı bir fikir olan Hyperloop üzerinde çalışmalar yürüttüğünü açıklamıştı. Erciyas Holding İcra Kurulu Başkanı Emre Erciyas, bigsmalltr adlı sosyal medya hesabı üzerinden, “Bir boru hattı içerisinden ses hızında giden esasında bir tren ama tabi bu tren artık ses hızına ulaştığı için, 1200 km hızı aştığı için, artık bu bir kanatsız uçağa dönüşüyor. Bunu Türkiye’ye uyarlarsak; İstanbul-Antalya 25 dakika, İstanbul-Ankara 15-20 dakika gibi bir şeye dönüşecek" açıklamasında bulunmuştu.

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ