Kayserili iş adamı kapsülde uçak hızında yolculuk için yeni şirketini kurdu!

Kayserili iş adamı Ahmet Kamil Erciyas'ın şirketi Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. yeni bir şirket kurduğunu açıkladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili iş adamı kapsülde uçak hızında yolculuk için yeni şirketini kurdu!

Kayserili iş adamı Ahmet Kamil Erciyas'ın şirketi Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş., geçtiğimiz günlerde Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptıkları açıklama ile Hyperloop ile ilgili AR-GE çalışmalarının sürdüğünü ve Yönetim kurulunun 06.02.2024 tarihli toplantısında alınan karara göre, Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş'nin %55 ve RC Endüstri Ulaşım Araçları A.Ş.'nin %45 iştiraki olacak şekilde yeni bir şirket kurma kararı aldıklarını açıklamıştı. 

Kayserili iş adamı kapsülde uçak hızında yolculuk için yeni şirketini kurdu!

Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da “ERCB” koduyla işlem gören şirket bu açıklamasından sonra yeni bir KAP bildiriminde bulunarak Erciyas Hyperloop Teknoloji Sanayi A.Ş. adında yeni bir şirket kurulduğunu açıkladı.

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Yeni ortaklık kurulmasına yönelik kamuoyuna duyurulan 26.02.2024 tarihli açıklamamızda belirtilen şirket kuruluşu 29.02.2024 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, ticari ünvanı Erciyas Hyperloop Teknoloji Sanayi A.Ş.'dir. Şirket kuruluşu, 11033 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Kayserili iş adamı kapsülde uçak hızında yolculuk için yeni şirketini kurdu!

Şirket yeni kurduğu Erciyas Hyperloop Teknoloji Sanayi A.Ş. adlı şirketin ana hedefi vagon ve boru üretimindeki yatırımlarla Hyperloop teknolojisinde kullanılacak kapsül vagon ve tüplerin üretimini gerçekleştirmek olacak.

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ

Hyperloop nedir? 

Hyperloop, Elon Musk tarafından 2013'te önerilen bir yüksek hızlı ulaşım sistemidir. Bu konsept, düşük basınçlı bir tüp içinde hava taşıyan bir yüzey tarafından desteklenen kapsüllerin kullanıldığı bir taşıma sistemi olarak tanımlanır. Yolcuları veya yükleri hızlı bir şekilde taşımak için tasarlanmıştır. Bu sistem, manyetik levitasyon veya hava yastığı teknolojisi gibi ileri teknolojileri kullanarak sürtünmeyi azaltarak yüksek hızlara ulaşmayı amaçlar. Hyperloop'un potansiyel avantajları arasında düşük enerji tüketimi, çevre dostuluğu ve kısa seyahat süreleri bulunmaktadır.