Kayserili genel başkan istifa etti

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimin ardından muhalefet partilerinden art arda istifa haberleri gelmeye devam devam ediyor. Bir istifa haberi Kayseri'den. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayserili genel başkan istifa etti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından istifa haberleri gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayan istifa depremi Demokrat Parti ile devam ediyor. 

CHP’de iki gün önce gelen haber ile MYK üyelerinin istifa ettiği öğrenilmişti. O istifaların hemen ardından bir haber Kayseri CHP İl başkanlığından gelmiş ve İl Başkanı Adil Demir görevi bıraktığını paylaşmıştı. 
Yine bir istifa haberinin adresi Kayseri oldu. Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Kurucu Başkanı merhum Rahmi Yavuz’un kızı ve sosyal medya fenomeni Ankara Kuşu hesabının sahibi Oktay Yaşar’ın eşi, Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Yavuz ile 4 yardımcısı, görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu. 

Kayserili genel başkan istifa ettiİstifa ettiğine dair belgeyi sosyal medya hesabından paylaşan Yavuz, “24.06.2021 tarihi itibariyle atanmış olduğum Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı görevimden 01.06.2023 itibariyle kendi isteğimle istifa ediyorum. 

Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı olarak görev yaptığım süre boyunca hem kariyerim hem de kişisel ve profesyonel gelişimim açısından çok faydalı ve verimli olduğunu, çalıştığım süre boyunca çalışma barışı içerisinde çalışmaktan onur duyduğumu belirterek teşekkürlerimi iletiyorum.” İfadelerini kullandı.

Kayserili genel başkan istifa ettiYavuz ile birlikte Kadın Kolları Başkan Yardımcıları Ezgi Akgün Biber, Şilan Ulutaş, Amine İlknur Tombul ve Buse Köseren de görevinden ayrıldıklarını açıkladı. 

Ezgi Akgün Biber, istifasını şu ifadelerle duyurdu; “Seçimler sona erdi ve darı sandıkta oğlunu kaybettiğini söyledi. Başarı bölümleri üstlenir. Ancak, başarısızlığın sorumluluğunu üstlenmek sağlam bir duruş gerektirir. Siyasetin büyük örneklerimizin olması umuduyla “Yeter söz milletindir!” diyerek yola çıktığım ve 6 Ekim 2022 tarihinde çıktığım Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü Görevimden istifade ediyorum. Bu süreçte omuz omuza beraber mücadele ettiğimiz Kadın Kolları Genel Başkanımız Fatma Yavuz nezdinde tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.”