Kayseri denince akla ilk o geliyor...

Sucuk, Kayseri mutfağına ait kuru ve baharatlı bir besindir. Genellikle dana veya koyun etinden yapılan sucuk, sarımsak ve pul biber gibi çeşitli baharatlarla karıştırılır ve bu ona karakteristik bir lezzet verir. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bültenimizde...

Kayseri denince akla ilk o geliyor...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sucuk, Kayseri mutfağına ait kuru ve baharatlı bir besindir. Genellikle dana veya koyun etinden yapılan sucuk, sarımsak ve pul biber gibi çeşitli baharatlarla karıştırılır ve bu ona karakteristik bir lezzet verir. Karışım daha sonra kılıfa doldurulur ve belirli bir süre kurutulur ve olgunlaşması için bekletilir.

Sucuk genellikle dilimlenerek tavada kızartılır veya ızgarada pişirilir ve servis edilmeden önce kullanılır. Genellikle kahvaltıda, yumurta, peynir ve ekmek gibi yanında sunulur. Ayrıca pide veya dolma biber gibi çeşitli yemeklerin içinde de kullanılabilir.

Sucuk, yoğun ve karakteristik bir lezzete sahiptir. Sarımsak ve pul biber tadı belirgindir. Hafif baharatlıdır, ancak baharat düzeyi markaya ve kişisel tercihe bağlı olarak değişebilir. Türkiye'de geniş bir şekilde bulunabilir ve dünya genelindeki Türk topluluklarında da bulunabilir.