Kayserili Finans Profesörü açıkladı: 760 kat arttı…

Kayseri'nin finans dünyasını yakından ilgilendiren bir açıklama. Kayserili finans Profesörü'nden geldi. İşte Dövizin 44 kat arttığı dönemde 760 kat artan yatırım aracı…

Kayserili Finans Profesörü açıkladı: 760 kat arttı…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili Finans Profesörü’nden Bankadaki parasının yüzde 70’ini dövize endeksli olarak tuttuğu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verileri ile sabit olan Kayseri’nin finans dünyasını yakından ilgilendiren bir açıklama..
BDDK’nın Döviz Tevdiat Hesabı (DTH) verilerine göre Döviz şampiyonu iller arasında Türkiye'de ilk 5 içinde yer alan Kayseri’de döviz yatırımcılarını ters köşe yapacak açıklamayı Kayseri’nin tanınmış Profesörlerinden Derviş Boztosun yaptı.
Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finans Yönetimi Hocası Prof. Dr. Derviş Boztosun, doların 44 kat arttığı dönemde tam 760 kat artan bir değerden bahsetti.
Prof. Dr. Boztosun, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“2000-2023 arasi dolar 44 kat, Ereğli Demir Çelik hissesi ise 760 kat artmis. Türkiye de parasını döviz olarak tutmak önemli bir yatırım aracı olarak görülüyor,  borsaya yatırım yapmak ise kumar olarak düşünülüyor. Bunun ne kadar yanlış anlayış olduğunu görebiliyor musunuz?”