Kayserili esnaftan çağrı: 'Gelmediler ama inşallah gelirler'

Kayseri de yaz aylarının gelmesiyle birlikte gurbetçi sezonu başladı. Yurt dışından Kayseri'ye tatile gelen vatandaşlar, kentteki esnafın işlerini nasıl etkiledi?

Kayseri Olay Haber kaynağını Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin!
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserili esnaftan çağrı: 'Gelmediler ama inşallah gelirler'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlar tatilde özlem gidermek amacıyla memleketlerini ziyaret etmeye başladılar. Gurbetçilerin Türkiye’yi ziyaret etmesiyle birlikte Kayserili esnafların işlerinde artış var mı, gurbetçi sezonun işlerini nasıl etkiledi?  Kayseri olay haber merkezi olarak sizler için araştırdık.
Kayserili esnaflarla gerçekleştirdiğimiz röportajda, gurbetçi yoğunluğunun henüz tam anlamıyla başlamadığını, ama yurt dışından gelen ziyaretçilerin, yaptıkları alışverişlerin işlerini etkilediğini belirttiler.

Kayserili esnaftan gurbetçilere çağrı:'Gelmediler ama inşallah gelirler'
‘Gurbetçilerin gelmesiyle işler yoğunlaşacak’

Kayseri’de gözlük satan esnaf, gurbetçilerin gelmesiyle işlerinde artacağını belirterek, “Şu ana kadar pek gurbetçimiz gelmedi ama işleri etkileyeceğini düşünüyorum. Çünkü pandemiden sonra mesela 3-4 yıl gurbetçilerimiz memleketlerini ziyaret edemediler. Geçen yılda çok sık ziyaret etmişlerdi bu yılda öyle olacağını düşünüyorum. Gurbetçilerin ziyaretleriyle birlikte 2-3 ay daha yoğun geçeceğini düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Kayserili esnaftan gurbetçilere çağrı:'Gelmediler ama inşallah gelirler'
‘Gelmediler ama inşallah gelirler’

Kapalı çarşıda kıyafet satan esnaf, ziyaretlerin çoğalmasını temenni ederek, “ Gurbetçilerimiz şuanda gelmediler ama inşallah gelirler. Kalite ve fiyat endeksini bir arada tuttuğumuz zaman güzel hizmet verdiğimiz için bizim müşteri sayımız azalmıyor, tam tersine çoğalıyor. Ama şuanda gurbetçi yoğunluğu yok” dedi.

Kayserili esnaftan gurbetçilere çağrı:'Gelmediler ama inşallah gelirler'

‘Ağustos ayında çoğalır’

Kıyafet satan bir başka esnaf ise, “Gurbetçiler, buranın halkı memleketimizin insanı, bizim kendi vatandaşlarımız. Gurbetçi yoğunluğu normal şuanda biraz yoğunluk başladı ama istediğimiz yoğunlukta değil. Ağustos ayında çoğalır diye tahmin ediyorum.” sözlerini kullandı.