Kayseri'ye hekim müjdesi: Kontenjanlar belli oldu
Kayseri'nin sağlık altyapısını güçlendirecek yeni hekim kadroları belli oldu. AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, 130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında kente hekim kadrosu tahsis edildiğini açıkladı.
Kayseri’de sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve etkin şekilde yürütülmesi amacıyla hekim kadrosu güçlendiriliyor. AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, 130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kapsamında Kayseri’ye toplam 206 hekim kadrosu kazandırılacağını duyurdu.
33 uzman tabip, 173 tabip
Yapılan kadro tahsisine ilişkin bilgi veren Milletvekili Özsoy, Kayseri’ye 33 uzman tabip ile 173 tabip kadrosu ayrıldığını belirtti. Toplam 206 hekim kadrosunun kentte sunulan sağlık hizmetlerine önemli katkı sağlaması bekleniyor.
‘Kayseri’mizin sağlık ordusu güçleniyor’
Sağlık hizmetlerini daha ileriye taşımak için önemli bir adım atıldığını ifade eden Özsoy, “Sağlık hizmetlerimizi daha da ileriye taşımak, hemşehrilerimize daha kaliteli ve etkin sağlık hizmeti sunmak için önemli bir adım daha atıyoruz. 130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında Kayseri’mize 33 uzman tabip ve 173 tabip olmak üzere toplam 206 hekim kadrosu kazandırılıyor” dedi.
Milletvekili Özsoy açıklamasında, “Bu önemli kazanım, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizde sağlık alanında gerçekleştirilen büyük yatırımların ve güçlü sağlık politikalarının bir yansımasıdır. Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu başta olmak üzere, bu kadroların şehrimize kazandırılmasında emeği geçen tüm kurumlarımıza ve sağlık camiamıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
‘Çalışmalarımızı sürdüreceğiz’
Kayseri’nin her noktasında vatandaşların sağlık hizmetlerine daha hızlı ulaşabilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirten Özsoy, “Daha güçlü bir sağlık sistemi, daha sağlıklı bir Kayseri için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyerek sözlerini sonlandırıldı.

