Kayseri'ye bir şok daha! Bu kez de Ankara'ya bağlandı...

Kayseri Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı daha önce Konya'ya bağlanmış, bu durum bazı tepkileri de beraberinde getirmişti. Herkes kurumun yeniden Kayseri'ye taşınmasını beklerken, Kayseri bu kez de Konya'dan alınıp, Ankara'ya bağlandı. Yani bu konuda yaşanan mağduriyetlere bir yenisi daha eklendi.

Kayseri'ye bir şok daha! Bu kez de Ankara'ya bağlandı...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de Vergi Denetim Daire Başkanlığının kapatılarak, Kayseri’nin Konya’ya bağlanması tepkileri de beraberinde getirmişti.

Kayseri'ye bir şok daha! Bu kez de Ankara'ya bağlandı...

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Vergi Denetim Başkanlığı'nın kapatılarak, Konya'ya bağlanmasına tepki göstererek, AK Parti iktidarında Kayseri’nin her alanda geri bırakıldığını savunmuştu. 
ARIK: KAYSERİ’DEN NEYİN İNTİKAMINI ALIYORSUNUZ?
Arık, “AK Parti iktidarı döneminde Kayseri kamu yatırımlarından hak ettiği payı alamadığı gibi maalesef elindekilerden de oluyor. Kayseri’den neyin intikamını alıyorsunuz? Biz bunu gündeme getirince Kayseri’ye kötülük mü yapmış oluyoruz? Kayseri’yi sevmek, Kayseri’yi korumak binlerce vergi mükellefi hemşehrimizin yüzlerce kilometre yol yapıp Konya’ya gitmesini görmezden gelmek midir? Kayseri’yi sevmek kuru kuruya olmaz. Kayseri’yi sevmek Kayseri’nin değerleri bir bir elinden alınırken tepki gösteriyormuş gibi yapmakla da olmaz” dedi.
ATAŞ, MAĞDURİYETLERE DİKKAT ÇEKMİŞTİ
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da, Kayseri’de Vergi Denetim Başkanlığının kapatılarak, Konya’ya bağlanmasına tepki göstererek, "Bundan dolayı muhasebeciler ve mükellefler birçok işini erteleyerek, kilometrelerce yol gitmektedir. Binlerce vergi denetimi olan Kayseri’ye Vergi Denetim Başkanlığı’nın tekrar getirilmesi yaşanan mağduriyeti giderecektir" ifadelerini kullanmıştı. 
ERSOY: BASİT İŞLEMLER İÇİN DAHİ KONYA'YA GİDİLİYOR
Konuyu MHP Milletvekili Baki Ersoy da gündeme taşıdı. Ersoy, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye konuyla ilgili sorular yönelterek, yanıt istedi. Ersoy, “Mükellefler tüm imza ve belge işleri için, hatta çok basit işlemler için bile 330 kilometre gidiş, 330 kilometre dönüş olmak üzere toplamda 660 kilometre yol kat ederek Konya Vergi Denetim Daire Başkanlığına gitmek durumunda kalmaktadırlar” ifadelerini kullanarak, mağduriyetler yaşandığını dile getirmişti. 
MHP’li vekil aynı zamanda “Kayseri Vergi Denetim Başkanlığı'nın Konya Bölgesine bağlanmasından sonra personel sayısında istifalardan kaynaklı olarak azalma yaşanmış mıdır?” sorusunu yönelterek, yanıt istemişti.
"MÜKELLEF SAYISININ YOĞUN VE VERGİ TAHAKKUKU/TAHSİLATININ YÜKSEK OLDUĞU İLLERDE TEŞKİLATLANMA…"
Hazine ve Maliyet Bakanı Nureddin Nebati, bu yöndeki soru önergesine yanıt verdi. Böylece Kayseri’nin, Konya’ya bağlanma gerekçeleri gün yüzüne çıkmıştı.  Bakan Nebati, Kayseri’de kurumun kapatılması gerekçelerini, “iş gücünün verimli kullanılması, ekonomik faaliyetlerin büyük bölümünü kapsayan, mükellef sayısının yoğun ve vergi tahakkuku/tahsilatının yüksek olduğu illerde teşkilatlanmanın bina-araç gereç donanım maliyetlerini azaltacağı” şeklinde sıraladı.
KAYSERİ'YE İKİNCİ ŞOK!
Diğer yandan art arda Kayseri cephesinden gelen tepkilerin ardından Konya'ya bağlanan kurumun yeniden Kayseri'ye bağlanması talep edilmişti. Ancak sürpriz bir gelişme yaşandı. Kayseri'nin bu kez de Konya'dan alınıp, Ankara'ya bağlandığı belirtildi. Bu konuda daha önce yaşanan mağduriyetlere de böylece yenileri eklendi. Ortaya çıkan bu tablonun ardından Kayseri Milletvekillerinin nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu. Bu gelişmenin aynı zamanda binlerce kişiye yani mükelleflere, mali müşavirlere, muhasebecilere, çalışanlara, müfettişlere, ailelerine yeni bir yük daha getireceği de belirtildi. 

Kayseri Vergi Denetim Başkanlığı bakın Konya'ya neden bağlanmış? Bakan açıkladı…

Haberi detayları için TIKLAYIN