Kayseri turuncuya boyandı

LÖSEV'in tüm Lösemili Çocuklara armağan ettiği farkındalık haftası 2-8 Kasım başladı. Kayseri'de de farkındalık yaratmak amacı ile etkinlikler düzenlendi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Kayseri turuncuya boyandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de turuncuya boyandı. LÖSEV farkındalık haftası çerçevesinde Kayseri’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

Kayseri turuncuya boyandı

LÖSEV, löseminin sembol rengi turuncu ile farkındalık yarattı. Bu farkındalık hareketi ile amaç löseminin tedavi edilebilen ve önlenebilen bir hastalık olduğunu tüm Türkiye’ye duyurmak, lösemili çocukların zorlu mücadelelerine dikkat çekmek.

Kayseri turuncuya boyandı

Son zamanlarda her yerde dikkat çeken turuncu sembollerin kaynağının 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında LÖSEV tarafından yapılan çağrı olduğu öğrenildi. Herkes yakasında bir karanfil ya da taktığı bir fular ile turuncu farkındalığına destek verirken ülke genelinde görkemli binalar ışıklarını turuncuya döndürdü, sokaklar caddeler turuncuya büründü. Hafta boyu farkındalık çalışmaları dikkat çekerken vakıf tarafından belirlenen 7 Kasım’da Türkiye âdete turuncuya boyandı. 

Kayseri turuncuya boyandı
Bu yıl 25. yılını kutlayan LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın öncülüğünde her yıl düzenlenen 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında bu yıl da kurumlar, öğrenciler, firmalar ve duyarlı bireyler Türkiye'nin dört bir yanından Lösemili Çocuklara destek verdi. Turuncu giyerek ve turuncu aksesuarlar kullanarak sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan binlerce kişi Lösemili Çocukların yanında oldukları mesajını verdi. Türkiye genelinde farkındalık oluşturmak amacıyla kortejler, konserler ve seminerler düzenlenirken statlara da farkındalık hareketi yansıdı. 81 ilin caddeleri ve sembol binaları turuncu ışıklarını Lösemili Çocuklar için yakarken otobüs duraklarından sokaklara kadar her yer turuncuyla süslendi. Televizyon ekranlarında sanatçılara turuncu kurdele takarak Lösemili Çocukların sesi oldu. 

Kayseri turuncuya boyandı

Mücadele Burada, Lösemi Yok!
Yediden yetmişe her yaş grubundan insanın içtenlikle destek verdiği bu özel haftada, en dokunaklı ve iç ısıtan mesajlar okullardan geldi. LÖSEV İncileri Projesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsayarak, lösemi ve kanser konusunda farkındalığı artırmayı hedefledi. Bu anlamlı proje kapsamında binlerce öğrenci, turuncu destek mesajlarıyla Lösemili kardeşlerine umut ve sevgilerini dile getirdi. Edirne’den Kars’a Sinop’tan Adana’ya, köy okullarından özel okullara kadar binlerce öğrenci ve öğretmen haftaya çeşitli etkinlikler ile destek verdi. Öğrenciler bilinçlenirken tedavisi devam eden Lösemili Çocuklar ise gönderilen mesajlar ile moral buldu. “Sevgi, Umut, İyilik, Mücade burada” diyerek yoklama alan öğretmenler, öğrencileriyle birlikte “Lösemi yok” dedi.
Kayseri turuncuya boyandıKayseri turuncuya boyandıKayseri turuncuya boyandı