Kayseri tek yürek olacak! Etkinlik Cumhuriyet Meydanı'nda

Sarıkamış Harekâtı'nda şehit düşen askerler, yurdun dört bir yanında olduğu gibi Kayseri'de de etkinlik düzenlenecek. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri tek yürek olacak! Etkinlik Cumhuriyet Meydanı'nda
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı ordusunun Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı Sarıkamış Harekâtı’nda şehit düşen askerler, harekâtın 109'uncu yılında anılacak.

Sarıkamış Harekâtı, 22 Aralık 1914'te başlayıp 15 Ocak 1915'te sona erdi. Allahuekber ve Soğanlı dağları ile yörede dondurucu soğuklarda Mehmetçiğin vatan için fedakârca görev yapıp şahadete yürüdüğü harekâtta, dondurucu soğuklar ve çatışmalar nedeniyle binlerce asker şehit oldu.

Kayseri’de de Sarıkamış Harekatı şehitleri unutulmadı. Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda bugün Sarıkamış şehitleri için KAYMEK Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan tiyatral gösteri gerçekleştirilecek. 

Gösteriyi izlemeye Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da katılacak. Diğer yandan etkinliğe ilişkin Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bir açıklama yapılarak vatandaşlar davet edildi. Açıklamada, “Sarıkamış Harekâtı'nın 109'uncu yılında, Allahuekber Dağları'nda kara kışa yenik düşen vatan evlatlarımızı unutmuyoruz. Sarıkamış şehitlerimiz, bugün Cumhuriyet Meydanı'nda KAYMEK Gençlik Merkezleri'nde eğitimde görülenler tarafından tiyatral bir gösteriyle gerçekleştirilecek. Tüm hemşehrilerimizi gösteriyoruz bekliyoruz.” denildi.


Kayseri tek yürek olacak! Etkinlik Cumhuriyet Meydanı'nda