Kayseri tarihini gözler önüne serdi

Melikgazi Belediyesi Müze Müdürü Faruk Yaman'ın 'Cumhuriyet Dönemi Kayseri Gazeteleri Sergisi' açıldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri tarihini gözler önüne serdi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Melikgazi Belediyesi Müze Müdürü Faruk Yaman tarafından Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi Fuaye Alanında "Cumhuriyet Dönemi Kayseri Gazeteleri Sergisi" açıldı. Sergi açılışına Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Fatih Altun da katıldı.

Sergide Cumhuriyet dönemi öncesine de ait çok sayıda eser de yer aldı.  Sergideki her fotoğrafın orijinal olduğunu ifade eden “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Faruk Yaman Kütüphanesinde yer alan Kayseri ile ilgili basın tarihinin örneklerini bizzat burada sergiliyorum. Bu bir Faruk Yaman klasiği. Kes, kopyala, yapıştır öyle bir şey yok aynı şeyi söylüyorum ama benim için önemli. Fotokopi değil aslı burada. Şuan da 14 tanesi Cumhuriyet öncesi 46 tanesi gazete, 22 tanesi dergi olmak üzere örneklerini sergiliyorum.” dedi.

Sergi açılışına katılan ERÜ Rektörü Fatih Altun ise, böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Faruk Yaman’ı “Kayseri basınının yaşayan tarihi” olarak nitelendiren Rektör Altun şu ifadeleri kullandı; “Sayın Faruk Yaman ben hep öyle ifade ediyorum Kayseri’nin basın anlamında yaşayan bir tarihine, hafızasına sahip. Ben bunların çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bundan yaklaşık 1 ay önce belki tarihte yanılabilirim. Güzel Sanatlar Fakültemizde sergilemiş olduğu plaklarla ilgili musiki yönüyle belgeler vardı.  Orada da yine basınımızın daha önceki yılarda basını olarak orijinal basılı hallerini burada sizlere sergilemiş oluyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” 

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi.