Kayseri bu üründe birinci sırada!

Kayseri son yıllarda bazı tarımsal ürünlerdeki yükselişini sürdürüyor. Bazı ürünlerde ilk sırada yer alan Kayseri'de bu ürünlerin ekimi de yaygınlaşıyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri bu üründe birinci sırada!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri son yıllarda bazı tarımsal faaliyetlerde yükselişini sürdürüyor. Bu ürünlerden biri de aspir. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Veyis Yurtkulu da Kayseri'de geçtiğimiz yıllarda yaptığı konuşmasında Kayseri’nin aspir üretiminde Türkiye birincisi olduğunu ifade ederek, "Aspir üretiminde 2022 yılında Kayseri ilimiz ne mutlu ki 1’inci sıraya yükselecek. Kamu ile özel firma katkılarıyla 80 bin dekar ekim söz konusu. Türkiye üretimimizin yarısından fazlasını Kayseri üretiyor ve birinci sıraya yükselmiş durumda" dedi.

Kayseri bu üründe birinci sırada!

Kayseri Tarım İl Müdürü Bülent Saklav da konuyla ilgili olarak bir süre önce yaptığı açıklamada 2023 yılı için 90 bin dekarda ekilen bitkiden 200 milyon liralık kazanç sağlanmasının hedeflendiğini ifade etmişti. Saklav, 350 ton aspirin hasadından 10 bin ton aspir, 2,5 milyon litre yemeklik yağ, 7 bin ton da posa elde edileceğini  dile getirdi.

Kayseri bu üründe birinci sırada!

Diğer yandan Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Tarım İl Müdürü Bülent Saklav ve İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demirbaş, kentte aspir üretimi yapan bir firmayı ziyaret ettiler. Ziyarette tesis hakkında bilgi alındı.

Kayseri bu üründe birinci sırada!

Diğer yandan İl Müdürü Bülent Saklav,  işletmecilere sözleşmeli üretim ve üretim planlaması konularında bilgilendirme de yaptı. 

Kayseri bu üründe birinci sırada!