Kayseri Şeker'in eski Yöneticisi: Fikri ayrılık derinleşecek!

Kayseri Şeker Fabrikasının eski Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demircan, AK Parti ile MHP arasında yaşanan süreç ve iki partinin ortaklığı ile ilgili dikkat çeken bir analiz yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Şeker'in eski Yöneticisi: Fikri ayrılık derinleşecek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker Fanrikasının eski Yönetim Kurulu Üyesi ve kamuoyunun yaptığı açıklamalar, aynı zamanda fabrikada yaşananlarla ilgili başlattığı hukuk mücadelesi ile de tanıdığı Metin Demircan, AK Parti ve MHP ile ilgili dikkat çeken bir analiz yaptı. Cumhur İttifakında son günlerde yaşanan gelişmeleri ve kamuoyunda tartışılan konuları değerlendiren Demircan, 'Fikri ayrılık derinleşecek' ifadesiyle akıllarda soru işaretleri bıraktı. 

AK Partili bir kısım siyasiler rahatsız!

'Çocukluğumuzdan bu yana, MHP’nin ülkenin, devletin sigortasıdır dendiğini hepimiz büyüklerimizden duymuş dinlemişizdir' diyen Demircan, '15 Temmuz sonrası başkanlık sisteminin geleceğini, hatta Devlet bey tarafından gündeme getirilecek Ak parti MHP ittifakından çevremdekilere bahsettiğimde, siyasi arkadaşlarım başta olmak üzere,kimse inanmamıştı. İnanılması güç bir söylemdi de zaten.  50+1 başkanlık sisteminin, partiyi kürt seçmenden uzaklaştırıp, milliyetçilere yaklaştırması sebebi ile, AK Parti siyasilerinin bir kısmının ilk günden bu güne kadar açıkça dile getirmemiş olsalar da, rahatsızlık duyduklarını bilmeyenimiz yoktur. Önümüzdeki süreçte bu fikri ayrılığın daha da derinleşeceğini görüyoruz. Bakalım bu süreç nasıl gelişecek?' dedi.

Kayseri Şeker'in eski Yöneticisi: Fikri ayrılık derinleşecek!

'AK Parti yapmış olduğu hataları daha iyi analiz etmeli'

'Fikri ayrılık içerisinde olan kesim AK Parti, MHP ortaklığının biteceğini düşünse de bunun olmayacağını ve hatta önümüzdeki süreçte, özellikle 50+1 yeni anayasa  ile daha da güçlenecek olup, çocukluğumuzdan bu tarafa halk arasında söylenen MHP bu milletin sigortasıdır sözünün doğruluğunu, bu sistemle hep birlikte görüp, şahit olacağız' diyen Demircan, 'Yerel seçim sonuçlarından sonra,  özellikle AK Partinin yapmış olduğu hataları daha iyi analiz etmesi, parti içerisinde radikal değişimleri gerçekleştirmesi halinde yoluna daha güçlü bir şekilde devam etmesi mümkün' diye konuştu. 

Kayseri Şeker'in eski Yöneticisi: Fikri ayrılık derinleşecek!