Kayseri'de aidat ödemeyenler yandı!

Aidatlarını ödemeyenler yandı. Kayseri'de yıllık aidat ve katılma paylarına uygulanacak gecikme zammı oranı oda üyesi esnaflara duyuruldu. Peki zam oranı yüzde kaç olarak belirlendi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de aidat ödemeyenler yandı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de esnaflar da toplumun diğer kesimleri gibi ekonomik sıkıtı ile mücadele ediyor. Kentte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre Esnaf Odası’na kayıt yaptıran esnafın 3’te 1’inden fazlasının kepenk kapattı.

Kayseri'de kaç esnaf kepenk kapattı?

Kayseri'de 2023 yılında Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na 4 bin 695 esnafın kayıt yaptırdı. Kayıt yaptıran esnafın üçte 1’inden fazlası yani tam bin 893 esnafın ise kepenk kapattı.

Kayseri'de aidat ödemeyenler yandı!

Aidatını ödemeyen esnaf ne kadar gecikme zammı ödeyecek?

Diğer yandan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) '3095 Sayılı Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine ilişkin Kanunun 1'inci maddesinde Düzenlenen Kanuni Faiz Oranının, 1 Haziran 2024 tarihinden geçerli olmak üzere yıllık yüzde 24 olarak uygulanması' hakkında Cumhurbaşkanı kararını hatırlatarak, esnafları uyardı. 

Kayseri'de aidat ödemeyenler yandı!

Buna göre, Birlik yönetimi trafından 5362 sayılı Kanunun 61'inci maddesi gereğince süresi içinde ödenmeyen yıllık aidat ve katılma paylarına uygulanacak gecikme zammı oranların da '3095 Sayılı Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine İlişkin Kanun' hükümlerine göre belirlendiği ifde edildi. Karara göre Haziran ayı ile birlikte yıllık aidat ve katılma paylarına uygulanacak gecikme zammı oranı da yüzde 24 olarak uygulanacak.