Kayseri Şeker hazırladı, Ataş sundu: Şeker mi yoksa uyuşturucu mu?
Kayseri Şeker Fabrikası tarafından hazırlanan ve AK Parti Genel Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Kayseri Milletvekili Dursun Ataş tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan raporda dikkat çekilen 'kimyasal tatlandırıcılar' ile ilgili Fitoterapi Uzmanı Dr. Muammer Yıldız çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı. Yıldız iddiaları 'Şeker mi yoksa uyuşturucu mu?' sorusunu akıllara getirdi.
Geçtiğimiz günlerde AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’ın şeker sektörüyle ilgili olarak Kayseri Şeker Fabrikası’nın hazırladığı raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğunu sayfalarımıza taşımıştık. 
Söz konusu haberde Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay’ın ‘Yüksek yoğunluklu tatlandırıcı, kimyasal tatlandırıcının gıdayla ne ilgisi var? Yani aslında bunu ilaç sanayi için ithal ettikleri söyleniyor ve ilaç sanayi için ithal etmekle birlikte görüyoruz ki bu gıda sanayinde kullanılıyor’ sözlerine de yer aldı.

Akay açıklamasının devamında, kimyasal tatlandırıcı ithalatının sektöre etkilerine dikkat çekerek, 2024 yılında 6.700 ton kimyasal tatlandırıcı getirilmiş. Bu Türkiye'de üretilmiyor, yurt dışından getiriliyor. Bunun karşılığı 850.000 ton pancar şekerine muadil. 850.000 ton demek bizim Kayseri Şeker’inin ürettiği şekerin neredeyse iki kat demek. Yani üç fabrikamızda ürettiğimiz şekerin neredeyse iki katı. O zaman bu iki katı o zaman ya satılmayacak, ya da bundan sonra üretim yapılmayacak. İstenilen bu mu? İstenilen bu olduğunu düşünmüyorum ama sonucu böyle olacak’ sözleriyle tatlandırıcı ithalatının çiftçiye ve üretime etkilerine dikkat çekmişti.
Tatlandırıcı değil uyuşturucu!
Akay’ın açıklamalarını gündemdeki yerini korurken, Fitoterapi Uzmanı Dr. Muammer Yıldız’ın açıklamaları tehlikenin boyutunun tarım ve sanayinin çok ötesinde olduğunu ortaya koydu. 
Yıldız, gençlere çağrıda bulunarak, “Piyasada nargile esansı, elektronik sigara esansı olarak uyuşturucu satılıyor. Ve bu yapay aromalar beyinde öyle bir hasar yapıyor ki, burada bütün maddelerin isimlerini sayarak reklamlarını yapmak istemiyorum. Ama yapay tatlandırıcılar ve aromaların neredeyse tamamı uyuşturucu. Lütfen, buna dikkat edin.
Bu tehlikeye elektronik sigara adı altında, nargile adı altında bu belaya, bu tuzağa gençler düşmeyin. Bunların tamamı uyuşturucu ve sentetik uyuşturucu ve beyinde oluşturduğu hasar, harabiyet, telafisi mümkün olmayan sinir kılıflarında ve hatta sinirin kendisinde hasara sebebiyet veriyor. Ondan sonra algı düşüyor, hastalıklar başlıyor, performansınız düşüyor. Hayata dair tutunabileceğiniz, dallarınız, tutulabileceğiniz bir amacınız kalmıyor.” dedi.