Kayseri Olay'ın haberi Meclis gündeminde

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç Sarız ilçesi Yeşilkent mahallesinde bulunan 6 Şubat depreminde hasar alan ve bakım onarımı yapılmayan ilkokulu meclis gündemine taşıdı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri Olay'ın haberi Meclis gündeminde
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç Sarız ilçesi Yeşilkent mahallesinde bulunan 6 Şubat depreminde hasar alan ve bakım onarımı yapılmayan ilkokulu meclis gündemine taşıdı. Kayseri Olay'ın bu sabah gündeme getirdiği okul ile ilgili Genç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi sundu.

Kayseri’de öğrenciler yeni eğitim öğretim yılına buruk başladı: Okula gitmek için 50 kilometre gitmek zorundalar.

Yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 26 bin öğretmen üç aylık yaz tatilinin ardından bugün yeni eğitim öğretim yılına adım attı. Ancak bazı bölgelerde eğitim dönemi aksaklıklarla başladı.

Kayseri’nin Sarız ilçesine bağlı Yeşilkent Köyü’nde bulunan Şehit Osman Börklüoğlu İlköğretim Okulu, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından aldığı hasar sonucu kapatıldı. Veliler, bölgede daha önce faaliyet gösteren Yeşilkent Dadaloğlu Lisesi’nin tadilatının yapılmasını ve öğrencilerin burada eğitim görmesini istedi. Milli Eğitim Bakanlığı ise Dadaloğlu Lisesi’nin onarımı için ihalenin açıldığını ancak uzaklık gerekçesiyle ihaleye hiçbir firmanın katılmadığını söyledi. Bakanlık, öğrencilerin yeni öğretim yılı için Sarız ilçe merkezindeki okullarda taşımalı eğitim görebileceğini kaydetti. 

Taşımalı eğitimle günlük 50 kilometre mesafe kat etmek zorunda kalan öğrenciler ve veliler ise duruma tepki gösterdi.

Kendi bölgelerindeki okulların eğitime hazır hale gelmesini isteyen bir veli şöyle konuştu

“Yeşilkent Şehit Osman Börklüoğlu İlköğretim Okulu 2023-2024 eğitim öğretim yılına maalesef başlayamadı. Bunun da sebebi okulun depremde ağır hasar alması. Bizler de öğrencilerimize alternatif olsun diye eski Yeşilkent Dadaloğlu Lisesi’ni yeniden faaliyete geçirmek için elimizden geleni yaptık. Fakat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ihaleye hiçbir firmanın girmediğini ve ertelendiğini söyledi. Burada düzeltilmesi gereken ufak tefek işler var. Bizim çocuklarımız, ihale yapılmadığı için günlük 50 kilometre yol yapmak zorunda. Bu nasıl vicdan? Çocuklarımız, karda kışta sabahın karanlığında, yataklarından kalkıp 50 kilometre yol gidecek. Bizler çocuklarımızı ikna edemiyoruz. Devlet büyüklerimizden yetkililerimizden yardım istiyoruz.”Kayseri Olay'ın haberi Meclis gündemindeCHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç:Çocuklarımız bir an önce yeşilkent’te eğitime başlamalı

Yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, 6 Şubat depreminin üzerinden 7 ay geçtiğini, geçen sürede hasar alan okul binasının yeni eğitim öğretim dönemine neden hazırlanmadığını sordu. “Bölgedeki alternatif okullara yönelmek varken, çocuklarımıza 50 kilometre yol yaptırmanın gerekçesi nedir?” diyen Genç, “Depremin üzerinden 7 ay geçti. Bu süre zarfında Yeşilkent Osman Börklüoğlu İlköğretim Okulu’nun akıbetiyle ilgili karar verilmeliydi. Ya okulu yıkıp yeniden yapardınız ya da öğrencileri yakın mesafede eğitimlerine devam edeceği bir yer bulurdunuz. Ancak Milli Eğitim bunları yapmak yerine öğrencilere 50 kilometre yolu çözüm görmüş. Bu çözüm değil aksine çözümsüzlük” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Genç, Bakan Tekin’e şu soruları yöneltti

"1- Kayseri İli Sarız ilçesine bağlı Yeşilkent Mahallesi’nde 6 Şubat 2023 günü yaşananlar depremler neticesinde hasar gören Şehit Osman Börklüoğlu İlköğretim Okulu’nun onarımı veya yeniden yapımı hangi gerekçelerle yapılmamıştır? 

2- Bölgede faaliyet gösteren Yeşilkent Dadaloğlu Lisesi’nin bakım ve onarım çalışmalarının bugüne kadar yapılmamasının gerekçesi nedir? 

3- Yeşilkent Dadaloğlu Lisesi’nin bakım ve onarım çalışmalarıyla ilgili yeniden ihale süreci başlatılacak mıdır? 

4- Kayseri İli Sarız ilçesine bağlı Yeşilkent Mahallesi ve çevresi için yeni bir okul yapım projesi bulunmakta mıdır?"Kayseri Olay'ın haberi Meclis gündemindeDiğer yandan

Okul ile ilgili MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da bu sabah Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile görüşerek konunun ivedilikle çözüleceğini ifade etmiş ve Yeşilkent mahallesi muhtarı Eray Gökdemir'e sorunun çözüleceğine dair söz vermişti.

Kayseri Olay'ın da bülteninde yer verdiği işte o haber

O okula Ersoy el attı!

Sarız ilçesi Yeşilkent mahallesi muhtarı Eray Gökdemir'in çağrısına MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'dan destek gecikmedi.

Gökdemir dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Yeşilkent mahallesinde bugün yeni eğitim öğretim yılına başlayacak olan ilk ve orta okul öğrencilerinin okula gitmeye ikna edilemediklerini çünkü mahallede bulunan okulların 6 Şubat tarihinde yaşanan depremde hasar aldığı ve o tarihten bu güne kadar il milli eğitim müdürlüğünün gerekli bakımları yapmadığını ve öğrencilerin 50 km mesafedeki okula gitmesi gerektiğini bildirdi.Kayseri Olay'ın haberi Meclis gündemindeGökdemir yaptığı yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi: "Yarın başlayacak olan 2023/2024 eğitim öğretim döneminde Yeşilkent Şehit Osman Börklüoğlu ilköğretim-ortaöğretim okulu öğrencileri okula gitmeye ikna edilememiştir. 6 Şubat depreminde ağır hasar gören okulumuzun yerine Yeşilkent halkının yoğun çabalarıyla alternatif olarak ağır bakımlarını yaptığı eski Dadaloğlu lisesinin de il milli eğitim müdürlüğü tarafından gerekli bakımları yapılıp öğrencilere sunulamamıştır. İl milli eğitim müdürlüğü Allah'tan korkun. 6 ay geçti üç kuruşluk işi yapamadınız. Bizim çocuklarımız cahil kalsın, bir yıl sınıfta kalsın. Allah'tan revamı daha 6-7 yaşındaki çocukları karda kışta, sabahın zifiri karanlığında nasıl günlük 50 kilometre yola gönderelim. El insaf el insaf Bu mu eğitimde çağ atlamak. Bu mu sizin eğitim modeliniz. Bu paylaşım sebebi ile yarın sabah görevden alınmaya da razıyım. Bizim köyün çocukları, bizim çocuklarımız her şeyden önde gelir."

2023/2024 Eğitim öğretim yılı bugün başladı. Gökdemir'in çağrısı ilgili yerlere ulaştı. Muhtar Gökdemir sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un olaya el attığını ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'e durumu ilettiğini bildirdi.

Gökdemir: "Milletvekilimiz sayın MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy bey ile irtibata geçtim. Konuyu anında Sayın Valimize ilettiğini söyledi. Sayın valimizin ivedilikle konuya el uzatacağını söyledi. Sayın Valimize, Milletvekilimiz Baki Ersoy beye, Belediye Başkanımız Baki Bayrak beye şahsım ve Yeşilkent mahallesi adına teşekkür ediyorum." dedi.