Kayseri'nin tanıdığı isim vekil olamayınca gözünü başkanlığa dikti!

Bir dönem Kayseri'de de görev yapan Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, milletvekili olamayınca bu kez de İzmir'de belediye başkan adayı oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kayseri'nin tanıdığı isim vekil olamayınca gözünü başkanlığa dikti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de Vali yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti’den İzmir Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden Mehmet Sadık Tunç, milletvekili olamadı, bu kez de şansını belediye başkanlığında deniyor. 
14 Mayıs Seçimlerinde AK Parti’den İzmir 9. Sırada milletvekili adayı gösterilen ancak seçilemeyen Mehmet Sadık Tunç, seçimlerin ardından Ağustos ayında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile İzmir Vali Yardımcılığı görevine getirilmişti. Tunç, 2023 Kasım ayında İzmir Karabağlar İlçesi Belediye Başkan Adayı olmak için  kamu görevinden istifa etti. Geçtiğimiz günlerde AK Parti’den Karabağlar Belediye Başkan adayı gösterilen Tunç, çalışmalarına başladı. 

Kayseri'nin tanıdığı isim vekil olamayınca gözünü başkanlığa dikti!

3. kez istifa etti

Yılmaz Tunç 2019 seçimlerinde İzmir Karabağlar Kaymakamı olarak görev yaptığı dönemde de Karabağlar Belediye Başkan adayı olmak için görevinden istifa etmiş, ancak aday gösterilmemişti. Tunç, 2019 seçimlerinin ardından önce Buca Kaymakamlığı görevine ardından da Kayseri Vali Yardımcılığı görevine atanmıştı.