Kayseri'nin meşhur lezzeti 'Toğga'

Kayseri'nin lezzetlerle saymakla bitmiyor. İşte onlardan birisi daha Toğga çorbaşı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin meşhur lezzeti 'Toğga'

Sucuğu, mantısı, pastırması, yağlaması, nevzinesi ve daha birçok lezzeti ile Kayseri mutfağı hem göz dolduruyor hem damak şenlendiriyor. Birbirinden harika yemekleri ile adından sıkça söz ettiren Kayseri’nin mutfağına özel bir tarif daha. Kış günlerinde içinizi ısıtacak, sağlıklı ve doyurucu enfes bir çorba tarifi Toğga… Peki Toğga yani Yoğurt çorbası nasıl yapılır? İşte detaylar…

Malzemeler: 
500 gr yoğurt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Nasıl yapılır?

Yapılışı: Önce yoğurduğumuzu 2 su bardağı su ile çırpmakla başlıyoruz. Ardından bir yemek kaşığı tereyağında unu kavuruyoruz. Kavrula una tuz ve yoğurdu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Ardından yıkanmış pirinçlerimizi de ekliyoruz. Pirinler açılıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz ve kaynamaya başlayınca pişmesi için bırakıyoruz. Pişen çorbamızın üzerine eklemek için ise kalan tereyağını salça ile kavuruyoruz. Kavrulan salçaya baharatları ilave ederek altını kapatıyoruz. Servis edeceğimiz çorbaya baharatlı sosu ekliyoruz ve afiyet olsun.