Kayseri'nin köklü şirketinde hissedar değişikliği! Azimut çıktı, Deniz arttı...

Kayseri'nin köklü şirketlerinden Erbosan Erciyas Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin Borsa'da işlem gören hisseleriyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayseri'nin köklü şirketinde hissedar değişikliği! Azimut çıktı, Deniz arttı...

Kayseri'nin köklü şirketlerinden biri olan Erbosan Erciyas Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin (ERBOS) borsada işlem gören paylarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İmalat ve ana metal sanayi sektöründe faaliyet gösteren Kayserili şirketin hisselerindeki, Azimut Portföy Yönetimi A.Ş. ve Deniz Portföy Delta Serbest Özel Fon tarafından alım-satım işlemleri KAP'a üzerinden yayınlandı.

Kayseri'nin köklü şirketinde hissedar değişikliği! Azimut çıktı, Deniz arttı...

Azimut Portföy Yönetimi A.Ş., 212,50 TL fiyat seviyesinden Erbosan Erciyas Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş. paylarının 3.818.141 adetini satarken, Deniz Portföy Delta Serbest Özel Fon, aynı fiyat aralığında 3.792.790 adet pay aldı.

İlk olarak, Azimut Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, 06 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen satış işlemi bildirildi. Bu işlemle Azimut Portföy Yönetimi A.Ş.'ye ait fonun, Erbosan Erciyas Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş. sermayesindeki pay oranı %0'a düştüğü belirtildi.

Ardından, Deniz Portföy Delta Serbest Özel Fon tarafından yapılan açıklamada ise 06 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen alım işlemi duyuruldu. Bu alım işlemi sonucunda fonun Erbosan Erciyas Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş. sermayesindeki pay oranı %18,96'ya yükseldiği ifade edildi.

Bu işlemlerle birlikte, Erbosan Erciyas Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin hisse senedi sahipleri ve fonlar arasındaki dağılımında önemli değişiklikler yaşandı.

Kayseri'nin köklü şirketinde hissedar değişikliği! Azimut çıktı, Deniz arttı...

Azimut Portföy Yönetimi KAP bildirimi

Azimut Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından 7 Haziran 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan pay satım bildiriminde şu ifadelere yer verildi; "06.06.2024 tarihinde Erbosan Erciyas Boru Sanayii Ve Ticaret A.Ş. payları ile ilgili olarak, ortalama 212,50 TL fiyat seviyesinden 3.818.141 adet satış işlemi kurucusu olduğumuz fon tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte; Erbosan Erciyas Boru Sanayii Ve Ticaret A.Ş. sermayesinde kurucusu olduğumuz fonların toplam pay oranı 06.06.2024 tarihi itibariyle %0 olmuştur. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda verilmektedir."Kayseri'nin köklü şirketinde hissedar değişikliği! Azimut çıktı, Deniz arttı...

Deniz Portföy Delta Serbest Özel Fon KAP bildirimi

Deniz Portföy Delta Serbest Özel Fon tarafından 7 Haziran 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan pay alım bildiriminde şu ifadelere yer verildi;

"06.06.2024 tarihinde Erbosan Erciyas Boru Sanayi Ve Ticaret A.Ş. (ERBOS) payları ile ilgili olarak 212,50 fiyat aralığında 3,792,790 toplam nominal tutarlı alış işlemi Kurucusu olduğumuz Deniz Portföy Delta Serbest Özel Fon tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Erbosan Erciyas Boru Sanayi Ve Ticaret A.Ş (ERBOS) sermayesindeki paylarım 06.06.2024 tarihi itibari ile %18,96 'ya yükselmiştir. İşlemlere ilişkin bilgilere aşağıdaki tabloda yer verilmiştir."

Kayseri'nin köklü şirketinde hissedar değişikliği! Azimut çıktı, Deniz arttı...