Kayseri'nin hangi ilçesinin neyi meşhur?

Doğal güzellikleri, mimarisi, kültürü ve yemekleri ile İç Anadolu'nun en önemli kentlerinden olan Kayseri'nin ilçeleri neyi ile meşhur? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin hangi ilçesinin neyi meşhur?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Her mevsimi değerlendirmenin mümkün olduğu bir şehir Kayseri… Kışın Erciyes Dağı, yazın sayısız doğal güzelliği, piknik alanları ve gezilip görülecek yerleri ile yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Özellikle ilçelerinde bulunan kendine has güzellikleri ile ön plana çıkıyor. Peki 16 ilçesi bulunan Kayseri’nin ilçelerinin neyi meşhur? Kayseri Olay haber merkezi olarak sizler için derledik.

Yahyalı

Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi durumunda olan Kapuzbaşı Şelalesi, Yedigöller, Hacer Ormanları ile adeta yeşil cennet Yahyalı’nın elması da hayli meşhur. Hatta öyle meşhur ki elması Kayseri’de son birkaç yıldır ‘Elma Festivali’ düzenleniyor.

Akkışla

Türkiye’nin en meşhur yoğurtlarından biri Kayseri’nin Akkışla ilçesinde yapılıyor. Koyun ve keçi sütünden yapılan yoğurt, dokusu ve yapısıyla diğerlerinden farklı. Yine Akkışla’nın kilimi, motif ve renkleriyle dikkatleri üzerine çekerken, bin derde deva gilaburusu da enfes lezzetlerinden biridir. Akkışla'da 'Yoğurt ve Kilim Festivali düzenleniyor.

Develi

Yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapmış Develi’nin adını söylendiğinde akla ilk gelen lezzetli mi lezzetli yemeği Develi Cıvıklısı… Seyhan Nehrinin en büyük kolu olan Zamantı Irmağı, Homurlu Deresi, Develi Çayı da yine Develi’de bulunuyor. Çok sayıda çeşitli kuşa ev sahipliği yapan ve adeta görsel şölen sunan Sultan Sazlığı da yine Develi’de…

Tomarza

Kiliseleri, mağaraları, kale kalıntıları, kaya mezarları ve yer altı şehirleri ile bilinir Tomarza. Türkiye’nin sarı altını olarak nitelendirilen kabak çekirdeği de yine Tomarza’nın zenginlikleri arasında yer alıyor.