Kayseri'nin en pahalı ilçesi belli oldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından dün yapılan son dakika açıklamasıyla şehir içi ve ilçe toplu taşıma ücretlerine zam geldiği açıklandı. Peki Kayseri'nin en pahalı ilçesi hangisi oldu? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin en pahalı ilçesi belli oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından, şehir içi ve ilçe toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. UKOME tarafından gerekçe olarak ise akaryakıt fiyatları enerji, işçilik, bakım, yedek parça giderlerine gelen fiyat güncellemeleri gösterildi. 

Fiyatlar zamlandı

Yeni tarifeye göre şehir içi ise tam bilet 11,50 TL’den 16,5 TL’ye, indirimli bilet ise 6,25 TL’den 9 TL’ye çıkarken aylık 150 biniş hakkı bulunan indirimli abonman bilet 250 TL olarak belirlendi.

İlçeler içinde fiyat güncellemesi yapıldı. Buna göre en pahalı ilçe Sarız oldu. Kayseri’den Sarız ilçesine gitmek isteyen bir vatandaş 115 TL ücret ödeyecek. En ucuz ilçe ise Bünyan oldu. Kayseri’den Bünyan’a gitmek isteyen bir vatandaş 36 TL ödeyecek. 

Aylık ne kadar ödeyecek?

Kayseri’den Sarız’a hafta sonu hariç gidiş geliş yapan bir vatandaş günlük 230 TL, haftalık bin 150 TL ve aylık 4 bin 600 TL ödeyecek. 

Kayseri’den Bünyan’a hafta sonu hariç gidiş geliş yapan bir vatandaş ise günlük 72 TL, haftalık 360 TL ve aylık bin 140 TL ödeyecek. 

Diğer yandan ilçe toplu ulaşım tarifelerinin de yeniden belirlendiği ve güncel tarifelerin 23 Mayıs Perşembe (bugün) itibariyle uygulanmaya başlandı.
 

Kayseri'nin en pahalı ilçesi belli