Kayseri'nin depreme dayanıklı bölgeleri nereler? Konu Meclis'te...

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de zemin konusu önem arz ediyor. Peki Kayseri'de deprem öncesi veya sonrasında hiç zemin etüdü yapıldı mı? Kayseri'nin depreme dayanıklı bölgeleri nereler? Konu Meclis gündeminde. Detaylar, Kayseri haber bülteninde…

Kayseri'nin depreme dayanıklı bölgeleri nereler? Konu Meclis'te...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında deprem hazır kentler konusu gündemdeki yerini koruyor. Kayseri’de bu yönde çalışma var mı? Ya da neler yapılıyor? Binlerce insanı kaybettiğimiz, büyük acılar yaşadığımız, korkuların devam ettiği depremlerle ilgili neler yapılıyor. 
KAYSERİ’NİN ZEMİNİ TBMM GÜNDEMİNDE
Kayseri'nin depreme dayanıklı bölgeleri nereler? Konu Meclis'te...Bu konuda dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri’nin zeminini Meclis gündemine taşıdı. Özdemir, hemşerisi Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye, “Bu zamana kadar Kayseri'de hiç zemin etüdü yapıldı mı? Yapıldıysa, Kayseri'nin depreme dayanıklı bölgeleri nereler?” diye sordu ve yanıt istedi.
MHP’li İsmail Özdemir’in yönelttiği soruya Bakan Mehmet Özhaseki’nin ne yanıt vereceği merak konusu oldu. 
Kayseri'nin depreme dayanıklı bölgeleri nereler? Konu Meclis'te...
DEPREMLER VE ARTÇILARI KAYSERİ'DE DE YOĞUN OLARAK HİSSEDİLDİ 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na (TBMM) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi veren MHP’li İsmail Özdemir,  6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler ve artçılarının Kayseri'de de yoğun olarak hissedildiğine vurgu yaptı. 
Kayseri'nin depreme dayanıklı bölgeleri nereler? Konu Meclis'te...
KAYSERİ'DE HİÇ ZEMİN ETÜDÜ YAPILMIŞ MIDIR?
Kayseri’de bulunan bazı deprem zonları ve faylarında da hareketlenmeler olduğunun gözlemlendiğini kaydeden Özdemir, Bakan Özhaseki’den şu sorularına yanıt istedi: Depreme hazırlık anlamında önemli bir yere sahip olan sağlam zeminlerin tespiti ve mikro bölgeleme etütlerinin yapımı konusunda hangi kurum ve kuruluşlar yetkilidir? Bu zamana kadar Kayseri'de hiç zemin etüdü yapılmış mıdır? Yapıldıysa, Kayseri'nin depreme dayanıklı bölgeleri nerelerdir?
Kayseri'nin depreme dayanıklı bölgeleri nereler? Konu Meclis'te...Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'e vereceği yanıt merak ediliyor.