Kayseri'nin çarşısındaki 67 dükkan için geri sayım başladı! Dikkat çeken detay

Kayseri'de merakla beklenen ihale yarın gerçekleşecek. Kent merkezinde bulunan 67 dükkan ihaleye çıkıyor. Dükkanlar 10 yıllığına kiralanacak. Peki ihale nasıl yapılacak. Belediyedeki ihaleyle ilgili detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin çarşısındaki 67 dükkan için geri sayım başladı! Dikkat çeken detay
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan 67 fükkan 10 yıllığına kiralanacak. Büyükşehir Belediyesi yarın ihaleye çıkıyor. 1979 yılında toplam 10.000 metrekare kapalı alan üzerine kurulan Yeraltı Çarşısı içerisinde 193 değişik sektörde faaliyet gösteren iş yeri bulunuyor.
Vilayet girişi, medrese girişi, park girişi ve cami girişi olarak adlandırılan dört giriş kapısı yer alan Yeraltı Çarşısında, Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait dükkanlarla ilgili merakla beklenen ihale 14 Ağustos Salı günü yapılacak. Mülkiyeti belediyeye ait Yeraltı Çarşısı içerisindeki 67 adet dükkan ihalesiileilgili dikkat çeken bir detay da ortaya çıktı. Buna göre, dükkanlar toplu halde ihaleye çıkacak. İhale“Kapalı Teklif Usulü” ile yapılacak. 
Kayseri'nin çarşısındaki 67 dükkan için geri sayım başladı! Dikkat çeken detay
DÜKKANLARLA İLGİLİ MUHAMMEN BEDEL KAÇ LİRA?
Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Ağustos 2023 Salı günü saat 14:20’de Belediye Encümen Salonunda yapılacak ihalede dükkanlarla ilgili istenen muhammen bedel ise dikkat çekti. Toplu halde ihaleye çıkacak 67 dükkan için Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından talep edilen muhammen bedel  25.000.000,00 TL olarak duyuruldu. İhaleye katılmak için son müracaat tarihi ise 15 Ağustos 2023 ihale saatinden önce olarak ifade edildi.
Kayseri'nin çarşısındaki 67 dükkan için geri sayım başladı! Dikkat çeken detayİŞTE İHALE İLE İLGİLİ TÜM DETAYLAR
Mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait ekli listede sunulan Yeraltı Çarşısı içerisindeki 67 adet dükkan toplu halde, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesi gereğince yapılacak “Kapalı Teklif Usulü” ihale ile 10 yıllığına kiraya verilecektir.
1-İhale 15/08/2023 Salı günü saat 14.20’de Belediyemiz Encümen Salonunda yapılacaktır.
2-İhale katılımcılarından istenecek belgeler:
a-2886 sayılı kanunun 37. maddesi gereğince hazırlanacak Teklif Mektubu
b-Geçici Teminat makbuzu veya teminat mektubu veya Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler. (Bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen teminat mektupları süresiz, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde ana paraya tekâbül eden satış değerleri esas alınır) 
c-Gerçek kişilerde ikâmetgâh ilmuhaberi, tüzel kişilerde ise bağlı oldukları oda kaydı.
d-Noter tasdikli imza sirküleri.
e-Şartname bedeli 1.000.00,-TL olup, bu bedelin yatırıldığına dair Belediye makbuzunun ibraz edilmesi.
f-2886 sayılı kanundan dolayı ihaleye katılmama cezası almadığına dair yazılı taahhütname.
3-Konu ile ilgili ihale şartnamesi ve ekleri Belediyemiz Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelir Şube Müdürlüğü’nden temin edilebilir.
4- Son müracaat tarihi 15/08/2023 Salı günü ihale saatinden evvel olup, müracaatlar Belediyemiz Encümen Başkanlığı’nın (İhale Komisyonu) sekretarya görevini yapan Kararlar Şube Müdürlüğü kalemine yapılacaktır.  Keyfiyet ilanen duyurulur.