Kayseri milletvekillerinin OSB kavgası

AK Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ile CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç arasında 5. Organize Sanayi Bölgesi tartışması yaşandı. Vekiller sosyal medya üzerinden birbirine yüklendi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri milletvekillerinin OSB kavgası
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinden önce Develi’ye Organize Sanayi Bölgesi yapılacağı haberleri gündeme gelmişti. İktidar cephesinde açıklamalar yapılmış adımlar atıldığı söylenmişti. Hatta Olay Türk TV ekranlarında seçim öncesi konuşan ve o zaman bakan yardımcılığı görevinden istifa ederek milletvekili adayı olan şuan ise Ticaret Bakanı Yardımcısı görevine getirilen Mahmut Gürcan, yer tespit çalışmasının yapıldığı fakat yerin ÇED onayına takıldığı ifade etmişti.  Gürcan, “Develi’ye mutlaka OSB yapılması gerekiyor. Şuanda Develi’nin sanayisi bitmiş vaziyette.” ifadelerine de yer vermişti.

Kayseri milletvekillerinin OSB kavgası

Mevcut konuyu CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Bütçe Komisyonu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a sormuş Bakan Kacır’dan Genç’e geçtiğimiz günlerde yanıt gelmişti. 
Bakan Kacır yanıtında, “Halihazırda Kayseri İli Develi İlçesinde OSB kurulmasına yönelik olarak bakanlığımıza ulaşmış bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep gelmesi halinde bakanlığımızca 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ve bu Kanuna bağlı olarak yürürlüğe konulan OSB Yer Seçimi Yönetmeliği çerçevesinde değerlendirmeye alınabilecektir.” ifadelerini kullanmıştı. 

Kayseri milletvekillerinin OSB kavgası

‘Hayal satıyorsunuz’

Bakanın cevabından sonra açıklamalarda bulunan Genç, “Sormak istiyorum; neden hemşehrilerimize izinleri dahi alınmış bir OSB üzerinden hayal satıyorsunuz? İzinler alınır, proje hazırlanır tüm şartlar sağlandıktan sonra vatandaşlara duyurusu yapılır. Bakın şu anda gençlerimiz bu OSB üzerinden iş hayali kurdu. Ama hepsi eli boş bekliyor. Kayseri neden yalnız bırakılıyor?” sorularını yöneltmişti. 

Kayseri milletvekillerinin OSB kavgası

AK Parti cephesinden tepki: Belli ki OSB nasıl kurulur bilmiyorsunuz

Vekil Genç’in açıklamalarına yanıt AK Parti cephesinden gecikmedi. AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Vekil Genç’in konuya ilişkin paylaşımlarını alıntı yaparak, “Sayın Genç, belli ki bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) nasıl kurulur bilmiyorsunuz. OSB’ler için önce yerelde girişim başlatılır, valilik öncülüğünde yereldeki süreç tamamlandığında Bakanlığa başvuru yapılır.” dedi.

Kayseri milletvekillerinin OSB kavgası

 ‘Panayır çadırı değil Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz’

Açıklamasında Genç’e endişe etmemesi gerektiğini söyleyen Böhürler, “Panayır çadırı değil Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz, elbette lojistik, fizibilite başta olmak üzere devletin ilgili kurumları çeşitli çalışmalar yürütecek. Endişe etmeyin bu çalışmalar tamamlandığında Bakanlığımız da sonuna kadar arkamızda olacaktır. Biz Kayseri’ye, Develi’ye inanıyoruz, gölge etmeyin gelin siz de destek olun.” ifadelerini kullandı.

 

‘Develi OSB yeni bir gündem değil’

Böhürler’in bu sert çıkışının ardından Genç’ten cevap geldi. Develi OSB’nin yeni bir gündem olmadığını söyleyen Genç “ Sayın Böhürler, ben bir OSB’nin nasıl kurulacağını çok iyi biliyorum, hiç endişe etmeyin.  Ancak, buradaki asıl üzücü nokta Develi OSB’nin yeni bir gündem olduğunu düşünmeniz. Oysa bu konu çok uzun zamandan bu yana gündemde.” diye konuştu. 

Kayseri milletvekillerinin OSB kavgası

‘Sizin göreviniz bana muhalefet olmak değil, icraatta bulunmak’

Genç, muhalefet milletvekili olarak konuyu gündeme getirmesi gerektiğini aktarırken açıklamasını şöyle sürdürdü; 
“OSB için yer seçiminden projesine, fizibilitesinden müteşebbis heyetinin oluşturulmasına kadar birçok süreç var. Ancak 1.5 yıl önce "5. OSB Develi'ye kurulacak" denilip, sonrasında en ufak bir gelişme yaşanmazsa, vatandaşlarımız bilgilendirilmezse muhalefet milletvekili olarak görevimi yapar, konuyu gündeme getiririm. 
Kayseri’nin daha da gelişmesini, vatandaşlarımızın daha da mutlu ve huzurlu yaşamasını herkes gibi ben de çok arzu ediyorum. Bu nedenle de gördüğüm eksiklikleri dile getiriyorum. Sizin göreviniz bana muhalefet etmek değil, icraatta bulunmak.”

 

 

Diğer yandan geçtiğimiz ay Kayseri Valisi Gökmen Çiçek Develi ziyaretleri sırasında Develi Ticaret Odasını ziyaret etmişti. Ziyaret sırasında Develi Ticaret Odası Başkanı Mustafa Maşlak, Develi’ye OSB istediklerini belirtmişti.

Kayseri milletvekillerinin OSB kavgası

MAHMUT GÜRCAN'IN 5.OSB AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN