AK Parti adayı Gürcan, açıkladı: Sıkıntı var! Arsa aranıyor!

Kayseri'de 5'inci OSB için adım atılıyor mu? AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Mahmut Gürcan canlı yayında yanıtladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AK Parti adayı Gürcan, açıkladı: Sıkıntı var! Arsa aranıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı iken görevinden istifa eden ve AK Parti Kayseri’den Milletvekili adayı olan Mahmut Gürcan, Olay Türk TV ekranlarında Kayseri gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gürcan, Kayseri’nin sanayisine değer katacak ve Develili vatandaşların merakla beklediği Develi OSB hakkında son bilgileri aktardı. 

“5. OSB İÇİN YER ÇED ONAYINA TAKILDI”
5. Organize sanayi bölgesi için adım attıkları söyleyen Gürcan, “Develi’ye 5’nci Organize sanayini kurmak için adım attık. Belediye başkanımız yer tespiti yaptı ancak yer Sultan Sazlığı’nın ÇED onayına takıldı. Sultan Sazlığı’nın ÇED’ini çözemeyeceğimize göre daha uygun bir arazi bulmak için bizim bununla ilgili tasarım çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

KAYSERİ 2’NCİ TEŞVİK BÖLGESİNDE YER ALIYOR
Kayseri’nin 2’nci teşvik bölgesinde olduğunu aktaran Gürcan, “Develi OSB bana göre yapılması lazım. Ama yapılmasından öncede tekrar teşvik bölgesi olarak Kayseri ikinci organize üçüncü teşvik bölgesinde oda TÜİK verilerine göre tespit ediliyor. İnşallah önümüzdeki süreçte o verilerle ilgili yeniden bir değerlendirme isteyeceğiz onunda yükseltilmesi gerekiyor yani geri kalmışlık oranının tam belirlenmesi lazım. Kayseri şuanda ikinci bir teşvik bölgesinde Gaziantep dördüncü teşvik bölgesinde yer alıyor” ifadelerini kullandı.  

ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ
Milletvekili adayı Mahmut Gürcan teşvik konusunun altını çizerek konuyu Sanayi Bakanlığı’na da taşıdığını ifade etti. Gürcan, “Ben Sanayi Bakan yardımcımız ile bu konuyu görüştüm ve teşviklerle ilgili Sanayi Bakanlığı’nın etkisi ne dedim? ‘Biz bununla ilgili çok bir şey yapmıyoruz. TÜİK verilerine göre biz bunu değerlendiriyoruz.” dediler. TÜİK verileri her yıl yeniden değerlendiriliyor inşallah bu seneki değerlendirmede de tekrar gözden geçirtip yeniden bir değerlendirmeye almak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” diye konuştu. 

BAŞKA BİR ARSA BULMAMIZ LAZIM
Konunun üzerine ‘5.OSB konusu rafa mı kalktı?’ sorusunu da yanıtlayan Gürcan, “Kalkmadı. Sadece ÇED kapsamına girdiği için arsa sıkıntılı başka bir arsa bulmamız lazım. Arsa bulduktan sonra yapacağız.” yanıtını verdi. 

DEVELİ’NİN SANAYİSİ BİTMİŞ DURUMDA, KİMSE GİDİP DEVELİ’YE YATIRIM YAPMAZ
Develi’nin sanayisinin kötü durumda olduğunu vurgulayan Gürcan, “Develi’ye mutlaka OSB yapılması gerekiyor. Şuanda Develi’nin sanayisi bitmiş vaziyette. Sarayhan’da zaten kapattı. Kimse gidip Develiye yatırım yapmaz. Niğde’de, Nevşehir’de teşvikler olan yerler varken o teşvikle beraber Organize sanayi bölgesi ile ilgili bir çalışmanın mutlaka yapılması gerektiğine inanıyorum. Onunla ilgili bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Çalışmalarımız devam ediyor. Elimizde bir dosyamızda var onu takip edeceğiz çıkartacağız en kısa sürede. Şuan da zaten OSB için Kayseri’de birçok yatırımcı sıra bekliyor. Oradan da bir faydalanmamız olacak.” dedi.