Kayseri Milletvekili konuştu: Mağdur edilen vatandaşların durumu ne olacak? 54 bin 410 dava açıldı!

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, AK Parti iktidarını eleştirerek, 'İktidar Türkiye'deki sıkıntıların farkında. Çözüyormuş gibi yapıyor' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Milletvekili konuştu: Mağdur edilen vatandaşların durumu ne olacak? 54 bin 410 dava açıldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, vatandaşın TOKİ mağduriyetlerini Meclis gündemine taşıdı. TOKİ’nin evleri geç teslim etmesi nedeniyle 54 bin 410 dava açıldığını dile getiren Arıkan, “Şahsi ikbaliniz için, partinizin bekası için devletle vatandaşı karşı karşıya getirebilecek uygulamaları yapmayın” diye konuştu. 

İktidar sorunları çözmüyor, çözüyormuş gibi yapıyor
 

Meclis’te konuşan Arıkan, “İktidar Türkiye’deki sıkıntıların farkında. Bunu nereden biliyoruz? İktidar iki seçim arası vaat ettiği ne varsa bu memleketin en sıkıntılı konuları arasında yani iktidar sorunları gayet iyi biliyor. Diğer konuda, başka bir konuda tepkiliyiz çünkü farkında olduğu sıkıntıları çözme konusunda çok ince hesaplı bir şekilde ilerliyor. Bakınız, çözmüyor demiyorum, diyoruz ki çözüyormuş gibi yapıyor, hesabıyla kitabıyla her seçim ısıta ısıta, kademe kademe çözüyor. Bitmeyen TOKİ meselesi de tam olarak böyle bir durum” dedi.

Kayseri Milletvekili konuştu: Mağdur edilen vatandaşların durumu ne olacak? 54 bin 410 dava açıldı!

Evlerin geç teslim etmesi nedeniyle 54 bin 410 dava açılmış

TOKİ mağdurlarının sıkıntılarına dikkat çeken Arıkan, rakamlar da paylaşarak, şu ifadeleri kullandı: TÜİK diyor ki: 2002 yılında her 100 kişiden 61’i oturduğu evin sahibiydi Bu rakam 2022 yılında 56 kişiye indi. Ekonomik krizle orta ve alt sınıfın satın alma gücü eridi, konut sahibi olmak son derece zorlaştı. İktidar bunun farkına vardı ama yine bizi şaşırtmadı, bunu bir fırsata çevirme gayreti içerisine düştü. 12 Aralık 2019’da Her Yıl 100 Bin Konut Tanıtımı Toplantısı’nda Sayın Cumhurbaşkanı dedi ki: “Ülkemizin 81 vilayetinde 100 bin sosyal konutun inşa sürecini başlatıyoruz. İnşallah yılbaşı itibarıyla temeli attıktan sonra azami bir ila bir buçuk yıl içerisinde konutları bitirip sahiplerine teslim edeceğiz.” Biz Sayın Cumhurbaşkanının bu ifadelerinden sonra Sayıştay raporuna baktık ve karşımıza şöyle bir tablo çıktı: Sayıştay raporuna göre 2018’de TOKİ’nin evleri geç teslim etmesi nedeniyle 54.410 dava açılmış. Çok basit bir internet taraması yapacak olursanız 2019 yılında duyurulan proje için bugün hâlâ TOKİ mağdurlarının şikâyetlerini, derneklerini, platformlarını görebilirsiniz. Mağdur kim? Vatandaş. Muhatap kim? TOKİ yani iktidar.

Kayseri Milletvekili konuştu: Mağdur edilen vatandaşların durumu ne olacak? 54 bin 410 dava açıldı!

TOKİ’nin mağdur ettiği vatandaşların sorunları çözülmelidir

Konuşmasında ‘Çok net bir şekilde ifade ediyorum: Lütfen şahsi ikbaliniz için, partinizin bekası için devletle vatandaşı karşı karşıya getirebilecek uygulamaları yapmayınız’ diyen Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, “Ben şimdiden buradan söyleyeyim, AK Partili arkadaş çıkacak, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu 100 bin sosyal konut projesi kapsamında 278 projede 93.472 konutun ihalesi yapılmıştır, inşaatları hâlen devam etmektedir. 2.981 konutun ihale süreci devam etmekte olup 96.453 konutun yapımı hayata geçirilmeye başlanmıştır’ diyecek. Bu cümleler bana ait değil, 5 Ekim 2023 tarihinde Saadet Partimizin bitirilemeyen TOKİ’ler hakkında verdiği önergesi üzerine konuşan AK Partili vekil arkadaşımıza ait. Kendisi de o gün kabul etti, bugün de buradan kabul edecektir ‘İnşaatlar hâlen devam etmektedir’ demiştir. Hâlbuki Sayın Cumhurbaşkanımız bir buçuk yıl içerisinde bu konutları teslim edeceklerini ifade etmişti. Gelin bu mağduriyeti görelim, söz konusu öneriyi kabul edelim, TOKİ’nin mağdur ettiği vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm arayalım.